Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Barış TAŞ ve Yard.Doç.Dr. Okan BOZYURT, Öğrenci Temsilcilerinden Salih ŞANSI, Yardımcısı Esra KARAGÖZ nezaretinde 45 öğrenci arkadaşları ile birlikte Konya'da Mevlana Müzesi, Şems Türbesi, Şehitlikler, Çumra Çatalhöyük gezisinden sonra 15.03.2014 tarihinde Cumartesi günü Karapınar'a gelerek Meke gölü, Acı göl, Obruklar ve Karapınar Erozyon Önleme Sahasını gezdiler ve Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Barış TAŞ, Yrd.Doç.Dr. Okan BOZKURT ilçenin tarihi ve coğrafi konumu, göllerin ve obrukların oluşumları ile ilgili öğrencilere teknik bilgiler verdiler.

TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan öğrencilere eşlik ederek,  T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme Erozyon Araştırma Merkezi sahasında yapılan erozyonla mücadelenin dünyaya örnek bir çalışma olduğunu, 1960 yıllarından önce kum fırtınaları nedeniyle Karapınar halkının çektiği sıkıntılar anlatılarak, Karapınar halkı ile Devletimiz el ele vererek erozyonla mücadele de başarı kazanıldığını, göller ve obruk oluşumları hakkında bilgi vererek, öğrencilerden doğal kaynakların ve çevrenin korunması, ekmeğin, suyun, doğal kaynakların israf edilmemesi, bulundukları bölgelerde gönüllü olarak ağaçlandırma çalışmalarına katkı yapmaları yolunda tavsiyelerde bulunuldu.

Öğrencilerden Coğrafya Topluluğu Öğrenci Temsilcisi Salih SANSI, Yardımcısı Esra KARAGÖZ ise öğrenci arkadaşları adına şunları söylediler " Öncelikle Konya, Çumra ve Karapınar gezimizde bizlere öncülük eden Öğretim Üyelerimizden Doç.Dr. Barış TAŞ ve Yrd.Doç.Dr. Okan Bozyurt'a, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Musa CEYHAN'a teşekkür ediyoruz. Şöyle ki, devam etmekte olduğumuz Coğrafya Bölümümüzü ilgilendiren konularda bizlere verdikleri çok faydalı bilgilerden ayrıca Karapınar gezimizde Musa CEYHAN'ın  bizzat eşlik ederek öğrenci arkadaşlarımıza göstermiş olduğu yakın ilgi alakasından,  Karapınar ve çevresi ile ilgili vermiş olduğu bilgilerden, Musa Ceyhan'ı yakından tanıma fırsatı bulmamızdan dolayı,  gezilerinin çok zevkli ve faydalı geçmesi nedeniyle diğer öğrenci arkadaşlarına izlenimlerini ve Karapınar'ı anlatacaklarını, Karapınar gezisine katılma fırsatı bulamayan öğrenci arkadaşları ile birlikte tekrar gelmeyi düşündüklerini söylediler.