Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 6 EylülPerşembe gecesi PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki İlhan Akkoç'un, şehit düştüğü haberi İlçemize geldikten sonra İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Topçu Yüzbaşı Metin Atmaca, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan tarafından usulünce şehit haberi ailesine bildirildi.

2 aylık yeni evli olan şehit Piyade Uzm.Çvş. İlhan Akkoç'un, Konya'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan eşi Yasemin Demir Akkoç ise eşinin şehit olduğu haberini gece yarısı nöbet sırasında öğrendi. Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verilen acı haberin ardından sinir krizi geçiren hemşire Akkoç'a mesai arkadaşları müdahale etti. 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 Eylül'de PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 10 güvenlik görevlisinin ardından operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında dün akşam saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç, şehit oldu. 3 güvenlik görevlisinin de yaralandığı öne sürülen çatışmada şehit olan Piyade uzman çavuş Akkoç'un, memleketi Konya- Karapınar’a ise acılı şehit haberi düştü.
ACILI ANNE"OĞLUMDAN KÖTÜ HABER Mİ VAR"
Şehidin Karapınar ilçesinde oturan ve yalnız yaşayan annesi Nebiye Akkoç ise oğlunun şehit olduğu haberini evinde aldı. Uykudan uyanan Akkoç'a acı haberi Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Garnizon Komutanı vekili Topçu Yüzbaşı Metin Atmaca verdi. Askerleri karşısında gören acılı anne, "Oğlumdan kötü bir haber mi var. Bu saatte gelmezdiniz" diyerek sinir krizi geçirdi. Anne Akkoç'a hazırda bulunan sağlık görevlileri müdahalede bulundu. 
İlçemiz Gazi Osman Paşa Mahallesindeki şehit evine, şehit haberini alan vatandaşlarımız sabah erkenden akın etmeye başladı. 

3 kardeş olan Akkoç'un, babası Hilmi Akkoç'un ise 20 sene önce vefat ettiği öğrenildi. İki yaşında öksüz olarak Dedesi İzzet Akkoç ve Annesi Nebiye Akkoç tarafından büyütülen Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç 2008 yılından bu yana Uzman Çvş. Olarak görev yaptığı, Son görev yeri Şırnak olan şehit Akkoç'un cenazesinin Diyarbakır’dan Konya’ya hava yoliyle geldikten sonra 7 Eylül Cuma günü sultan selim cami'inde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra  Apak Mezarlığında toprağa verilecektir.