Ali Efendi tesislerinde yapılan genel, yönetim kurulu, denetim kurulu, faaliyet ve gelir gider raporları okundu ve kabul edildi.

Genel kurulda yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimleri de yapıldı.

1400 ortağı bulunan kooperatifin çoğunluk sağlanarak gündem maddelerine geçildi.

Divan Bakanlığını Esnaf Kefalet Kooperatif Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan ’ın yaptığı seçimde ilk olarak Abdullah Şenyurt ile Halil Sak’ın listeleri seçime katılacaktı.

Divan Başkanı Mehmet Baybağan seçimin açık veya kapalı yapılması için oylama yaptırdı. Genel kurula gelen ortakların çoğunluğu açık oylama yapılması yönünde oy kullandı.

Başkan adayı Halil Sak, karara itiraz ederek seçimden çekildiğini kaydederek oylamaya katılmadı. Divan başkanı Tüzükte açık ve kapalı oylama tercihlerinin olduğunu ve ortakların açık oylama yönünde tercihte bulunduğunu kaydetti.

Abdullah Şenyurt yapılan açık oylamada 267 oy ile yeniden başkan seçildi.

Abdullah Şenyurt yeniden başkan olurken Faruk Demirel, Osman Aydoğdu, Hikmet Özlü, Bircan Altıntop yönetim kurulunda yer aldı. Şamil Yazgan ve Mahir Yeşilyurt de denetim kurulu üyeliklerine seçildi

Şenyurt,  Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bölgenin en iyi kooperatiflerinden birisi olduğunu kaydederek katılan tüm üyelere teşekkür etti.

Başkan Şenyurt, Kooperatifimiz kurulduğun gününe bugüne kadar sürekli esnafının ve ortağının yanında olmuştur. Bundan sonrada aynı şevkle sizlere hizmet etmeye devam edeceğimiz. Kooperatifimiz, bölgesinde yaptığı çalışmalarla söz sahibi haline gelmiştir.

Bu konuda destek veren yönetim kurulumuza ve personelimize teşekkür ederim” diye konuştu.