Dünya Kadınlar Günü etkinliğine, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayı Halil Aker, Medova Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Seçil Kahveci Elsürer ve çok sayıda bayan vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Medova Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Seçil Kahveci Elsürer tarafından bayan katılımcılara slayt eşliğinde kadın hastalıkları ve tüp bebek konusu hakkında sunum yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka açılış konuşmasında: “Büyük Türk Milleti’nin tarihinde kadınlarımız anne ve eş olarak hep hak ettiği konumda ailenin ve toplumun temel taşı olmuştur. Buradan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bütün ülkemizdeki ve ilçemizdeki bayanların Kadınlar Gününü samimi en içten dileklerimle kutluyorum. Peygamber Efendimizin hadisin de Sizin en hayırlınız eşlerine en iyi davranandır demektedir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Bu nedenle kadınlarımız toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğur da gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır. Ülkemiz de kadınların haklarına geçmişten bu yana önem verilmiş olup, son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bu vesile ile salonumuzu hınca hınç dolduran tüm bayan kardeşlerimize teşekkür ediyor, tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü tebrik ediyorum dedi. 

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise konuşmasında; “Kadın; sevgidir, umuttur, emektir, bulunduğu yeri güzelleştirendir. Kadın toplumumuzun yarısıdır. Tüm emekçi Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren toplumsal hayatın ve ailelerimizin temel direği olan kadınlarımızın hakları, refahı ve sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılması için birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Yapılan anayasa değişikliği ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 2012 yılında “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu” çıkardık. Kadın okuryazarlık oranımızı yaklaşık 18 puan artırarak % 94,1’e yükselttik. Kadın istihdamını güçlü ve çeşitli teşvik mekanizmaları ile destekledik ve kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 34,8’e çıkarttık. Hepinize en derin saygılar sunuyorum diyerek tekrar bütün kadınlarımızın günlerini tebrik ediyorum”dedi.

            AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından Medova Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Seçil Kahveci Elsürer ve TRT Sanatçısı Hilal Çelebi ye Çiçek ve Fincan takımı takdim edildi.

Daha sonra TRT Türk Sanat Müziğinin başarılı sanatçısı Hilal Çelebi tarafından birbirinden güzel eserler seslendirerek program sona erdi.  Ayrıca Belediye Yeni Düğün Salonuna gelen bayanlara karanfil ve bez çanta takdim edildi.