İlçeye  7 km uzaklıktaki  Eşeli mevkisinde Fikret Karakaya'ya ait yonca ekili oluşan obruk, bölgedeki çiftçileri tedirgin etti.
Tarlada ekin sulayan Fikret Karakaya’nın oğlu Latif Karakaya ,ilerde buluna buğday ekili tarlada çalıştığı esnada  büyük bir ses duyduğunu ancak obruk olabileceğini hiç düşünmediğini kaydetti.Pazar günü Yonca ekili tarlayı gezdiğini obruk’un olmadığını belirten Karakaya şunları ifade etti:
Pazar gönü bir şey yoktu. Pazartesi sabah günü hat çekerdim. Bir ses duydum. Sanki kapı çarpılmış gibi. Öğleden sonra yoncada çalışırken bir baktık obruk oluşmuş. Yıldırım düşmüş gibi ses geldi. Önce obruk olduğunu düşünmedik. Tarlaya bir baktık obruk olmuş. Tarlanın ortasında bir çukur görünce tuhaf olduk.Bizim tarlaya yakın yerde de  obruk var.Normal birey bizim için.Obruk korku yaratıyor.Akşam evde gidecek gibi zannediyoruz.Allahtan can kaybı yok.sürekli çalışıyoruz büyük tehlike.Belediye’ye haber verdik.Tellerle çevrilecek.Obruk da oluşsa mecbur çalışıyoruz burası ekmeğimiz.traktör de çalışıyoruz.büyük tehlikede olsa da çalışmaktan başka bir şey yok.Bırakıp gidecek halimiz de yok” dedi.