Karapınar, Türkiye'nin ikinci büyük kömür rezervi ve tarıma elverişsiz ancak çok verimli güneş alan tarlalarıyla Türkiye'nin enerji üstlerinden biri olmaya hazırlanıyor. 
     Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karapınar'ın son yıllarda önemli gelişmelere tanıklık ettiğini belirtti. 
     Yaklaşık 6 yıl önce MTA'nın başlattığı çalışmaların sonuç verdiğini ve yapılan sondajlar sonucu 1,8 milyar tonluk linyit rezervi tespit edildiğini anımsatan Mugayıtoğlu, termik santral kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. 
     Mugayıtoğlu, en kısa zamanda yap-işlet modeliyle bir termik santral kurulacağını, 4 milyon 800 bin megavatlık bir termik santrale 30 yıl yetecek kadar kömür rezervinin olduğunu dile getirdi. 
     
     -Türkiye'nin enerjisinin yüzde 8'ini Karapınar üretecek- 
     
     Mugayıtoğlu, Karapınar için en önemli projelerinden birinin de "güneş tarlaları" olduğunu, 60 milyon metrekarelik alanın yatırımcıları beklediğini aktardı. 
     Arazi meyili yüzde 1'in altında olan alanın Bakanlar Kurulu kararıyla Enerji Özel İhtisas Alanı ilan edildiğini vurgulayan Mugayıtoğlu, şunları kaydetti: 
     "Şu an 57 firma ölçüm cihazlarını alana kurdu. Haziran sonuna kadar ölçümler devam edecek. Daha sonra lisans ihalesiyle ilgili çalışmalar yapılacak. İhale yapıldıktan sonra hangi firma ihaleyi alırsa güneş enerjisi panelleri kurulacak. Hem termik santral hem de güneş enerjisinden elde edilecek toplam enerji bugün itibariyle Türkiye'nin tükettiği enerjinin yüzde 8'ini karşılıyor. Karapınar bir enerji üssü olacak. ülke ekonomisine çok önemli girdiler sağlayacak. Gelen firmalar ağırlıkla yurt dışından konsorsiyum şeklinde geliyor. Bu işte rol almayı çok istiyorlar. Ülkemize yatırım yapmak için çok hevesliler." 
     Mugayıtoğlu, Karapınar'ın geleceğinin çok parlak olduğunu, 4-5 yıl içinde 33 bin olan merkez nüfusunun 60 bine ulaşacağının tahmin edildiğini, belediye olarak gerekli hazırlıkları da yaptıklarını sözlerine ekledi.