Meke ve Acıgöl’ü gezen emekli öğretmenlerden Ahmet Kılıç, Fatma Kılıç, Ali Çetin Aksoy, Lale Aksoy,, Hikmet Ankay Karapınar’ın doğal güzelliklerinin olduğunu kitaplardan ve zaman zaman da televizyondan izlemekteydik. İzmirden çıkarak Türkiye’nin çeşitli yerlerini birlikte gezmekteyiz. Buraya gelmeden önce Konya ve İlçelerinden bazılarını gezerek görme fırsatımız oldu. Karapınar’da da Meke ve Acıgöl’ü gezdikten sonra buradan Aksaray, Ihlara vadisi ve Tuz gölünü görmek istiyoruz.

Karapınar gölleri, erozyon önleme sahası ve obrukları ile tanınmış bir bölge olduğunu biliyorduk ama yerinde görme şansımız şimdiye kadar olmamıştı. Buraları yerinde görme şansını yakaladık. Meke gölü’nün dünya’da eşine az rastlanan yerlerdendir. Bu gölün suyunun çekilmiş olması bizleri derinden üzdü. İnşallah ileride eski güzelliğine kavuşur ümidindeyiz, Karapınar’dan memnun ayrılıyoruz. Gittiğimiz yerlerde Karapınar’ı anlatacağız dediler.

Karapınar ve doğal güzellikleri hakkında bize bilgi veren, yakın ilgi ve alaka gösteren TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan’a da teşekkür ediyor ve Karapınar’a ileriki tarihlerde grup olarak gelmeyi de düşünüyoruz”dediler