Kutlama Programına İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı Burak Akkuş, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, CHP İlçe Başkanı Haydar Karabacak, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Muharrem Mete, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Tarım Orman İlçe Müdürü Tayfun Gökçe, Topçu Teğmen Mücahit Tanyeri, Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Şehit ailelerinden Seyyar Ala, vatandaşlar ve Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan katıldılar.

Kutlama Programı “Neyimiz Varsa, Bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insan olarak dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın, vicdanımızı ve kafamızı Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizler bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zafer’ine borçluyuz diyen Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Veli Ünlü ’nün sunuculuğunda  Atatürk anıtına Kaymakam Onur Kökcü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran,Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından çelenkler sırasıyla anıta sunuldu.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından katılımcılarla birlikte 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız hep birlikte okundu.

Topçu Teğmen Mücahit Tanyeri günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi. “Türk Milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini vatan topraklarından defettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümündeyiz. Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz 98. Yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığımıza musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir. Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele Dumlupınar’da, şaha kalkmış ve başkomutanlık meydan muharebesiyle Türk milletinin kudretini açıkça ispat etmiştir. Şehit kanıyla esaretin suru yıkılmış, muhteşem bir inanmışlık ve fedakârlık öncülüğünde aziz millet varlığı giydiriilmeye uğraşılan kefeni yırtıp atmıştır. Bu haliyle 30 Ağustos Zaferi zulme, hıyanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir darbe ve eşsiz bir kahramanlıktır. Bağımsızlığa duyulan derin tutku, birlikte yaşamaya yönelik içten bağlılık ve asırlarca aynı kaderi paylaşmanın getirdiği iftihar edilecek sorumluluk duygusu Türk vatanının manevi siperi olmuş ve hiçbir habis emele geçit vermemiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bize armağan eden, Kahramanlıklarla dolu tarihimiz yeni bir çığır açan bayrağımız, korkusuzluğun, vatanseverliğin bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesi ile milletçe, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Silah arkadaşları ve azizi şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor,şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun arz ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhuriyet alanı Atatürk anıtındaki program sona erdi.