Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan programa Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Oğuz Osman Cantürk, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Cumhuriyet Savcısı Erhan Can Tanlık, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Doç.Dr. Mehmet Aköz, İlçe Emniyet Md. V. Erkan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Md.V. Ercan Özel, Kurum amirleri, Kuruluş Başkanları, Oda Başkanları Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, Şehit aileleri ve Gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Topçu Kd. Bçvş. Serdar Özkaracahisar sunuculuğunda,

Karapınar kaymakamlığı çelengi Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanlığı çelengi Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve Karapınar Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından konulmasından sonra Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile Anıt Meydanında tamamlanan program Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile son buldu.

Hepimizin Zaferi olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşını 93 yıl önce bugün kazanmıştık. Bu savaş din, dil,ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen halkın işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından attığı savaştı.

Bu büyük zaferin yıldönümünde başta Atatürk ve Silah arkadaşlarını minnetle anıyor, 30 Ağustos ruhunu asla kaybetmemek gerektiğini bir kez daha anlıyoruz.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de Türk Milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Büyük Zafer’in 93. Yılı Kutlu olsun.