Karapınar'da Zafer Coşkusu

Saat 10.00'da başlayan resmi programın ilk bölümünde Cumhuriyet Meydanı'nda, Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Törene, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Ufuk Devam, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Askeri Erkân, İlçe Emniyet Müdürü ve personeli, İlçe Jandarma Komutanı ve personeli,Karapınar Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve üyeleri, Şehit yakınları ve Gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na; Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Garnizon Komutanlığı ve Karapınar Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Karapınar Garnizon Komutanlığı'nda görevliTopçu Asb. Kd. Bçvş. Serdar Özkaracahisar günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşması ile yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımız da hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu. Türk Milleti’nin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi yaptığı toplantı sonucu düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. Mustafa Kemal ordularına “Hattı Müdafaa Yoktur, Sathı Müdafaa vardır. Bu Satıh, Bütün Vatandır. Vatanın Her Karış Toprağı Vatandaşın Kanıyla Islanmadıkça Terk Olunamaz” emrini verdi.

Büyük Taarruzun başarı ile sonuçlanmasından sonra düşman İzmir’e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922 de İzmir’in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Bu öyle büyük bir zaferdir ki; Asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bu düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz Ruhları Şad Olsun” dedi.

Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı Personellerinden Tankçı Er Soner Yasak’ın “Bayrak” adlı şiiri ve Piyade Er İbrahim Kocaoğlu “30 Ağustos” adlı şiirini okudular. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ile askerlerin okuduğu şiirler büyük beğeni kazandı. Anıt Meydanında ki töreninin ardından, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Garnizon KomutanVekili Yüzbaşı Ufuk Devam,Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka diğer katılımcılarla birlikte Kaymakamlık Makamına geçilerek Kaymakam Mustafa Karaca makamında tebrikleri kabul etti.