Etkinliğe İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Garnizon Komutan V. Bakım Üsteğmen Bahadır Vesek, Siyasi Parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Karapınar Devlet Hastanesi Yönetici Başhekim Dr. Eser Şenkul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan,  Özel Özgüler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler, Öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.
İşitme ve Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeni Feray Koç’un sunuculuğunda yapılan etkinlik, Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Karapınar Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aldanmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Dünya nüfusunun % 10’u, Türkiye Nüfusunun ise % 12.29’u engellidir. Yani ülkemizde çeşitli engelleri olan yaklaşık 7,5 milyon yurttaşımız var. Engellilik oranı erkeklerde % 11.5, Bayanlarda % 13.45’dir.
Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. Dünya Engelliler Günü’nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle saygılar sunarım”dedi Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya          Güler yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ Katılımcıları selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra 1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla 3 Aralık Gününü Uluslar arası Engelliler günü olarak ilan etti. 2009 yılı Mart ayında kurulan kurumumuzda: Bedensel engelli bireyler, Zihinsel engelli bireyler, işitme engelli bireyler, yaygın gelişimsel bozukluklar destek eğitim programları olmak üzere 4 program bulunmaktadır. Kurumumuzda 10’u eğitim personeli olmak üzere 16 personel görev yapmaktadır. Rehabilitasyon hizmetlerimizin yanında aile eğitimi, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri de verilmektedir.
Elimizdeki bütün imkanları kullanarak destek eğitim programlarımız kapsamında Karapınar ve çevresine özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunmaktayız. Bu kapsamda özür türü ve oranı ne olursa olsun amacımız engelli bireylerimizin toplum tarafından kabullenilmesi ve topluma kazandırılmasıdır. Bir Karapınar’lı olarak Karapınar’da engelli bireylerimize hizmet sunmaktan dolayı gurur ve onur duymaktayım. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”dedi
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ise yaptığı konuşmasında “ Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü olarak ilan etmesiyle 1992 yılından beri engelliler haftası kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımıza yönelik eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam etmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, güvenli bir gelecek kurmak için ülkemizde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri kurularak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Rehabilitasyon merkezleri engelli türü ve oranı ne olursa olsun amaç engelli bireylerimizin toplum tarafından kabullenilmesi ve topluma kazandırılmasıdır. Türkiye’de 1.559.222 kişinin engelli olduğu, dünya’da ise 1 milyardan fazla olduğu, ilçemizde ise engelli öğrenci sayısı 135, rehabilitasyon merkezleri 149 olmak üzere toplam 284 kişinin engelli olduğu, 11.635 kişiden 284’ünün engelli olduğu ve buna göre % 2.5’u engelli demektir. Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünce ve uygulama içerisinde olmamız gerekmektedir”dedi
Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencilerinden Esra, Şerife,Esma, Kezban’dan oluşan ekip ponpon kızlar dans gösterisini sundular, Buse isimli öğrenci Ateş böceği dans gösterisi, Öğrencilerden Ali ve Kezban ikilisi Üsküdar gösterisini sundular, Öğrencilerden Ali Fatih, Mustafa, Veli Can, Esra, Gökhan, Derviş’den oluşan ekip Semazen Gösterisini sundular. Kişisel Gelişim “ Sadece 5 Dakika” adlı kısa Videosu seyredildi, Öğrenci Derviş Şengül Engel Sen adlı şiiri okudu, Öğrencilerden Bayram, Mustafa, Şerife, Esma, Veli Can, Ali Fatih, Zeynel, Tülay Cadı, Kezban Prenses, Ali Prens, Yedi cüceler adlı oyunu sergilediler. Mustafa Şener İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Biruni Güven yönetiminde öğrenci korosu birbirinden güzel şarkı ve türküler söylediler. Öğrencilerin gösterileri, şiirleri, şarkı ve türküleri katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazandı. Program sona erdi.
İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve diğer katılımcılar tarafından Özel Özgüler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiye Güler’i, Öğretmen ve öğrencilerini bu güzel programdan dolayı tebrik ederek, teşekkür ettiler.