Atatürk Anıtına Çelenk sunulması programına İlçe Milli Eğitim Müd.V. Sami Sağdıç, Şube Müdürü Nizamettin Tezcan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Siyasi Parti Temsilcileri, Kuruluş Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Erdem Dağ’ın sunuculuğunda, Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel komutasında İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sami Sağdıç tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Programdan sonra İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sami Sağdıç, Şube Müdürü Nizamettin Tezcan ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Komitesinde yer alan okul müdürlerinden Ünal Cesur, Halil Aker, Metin Yapar, Süleyman Karadeniz, Ramazan Bıyıklıoğlu, Umut Kara tüm öğretmenleri okullarında ziyaret ederek öğretmenler günlerini kutlayıp çikolata ikram ettiler.

25 Kasım 2013 Günü saat 18.30’da Karapınar Kültür Merkezi salonunda “ 24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle program düzenlendi.

Programa Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Md.V. Murat Çiftçi, Siyasi Parti Temsilcileri, Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ile misafirler katıldı.

Anadolu Öğretmen Lisesi 11-B sınıf öğrencisi Rümeysa Danışık’ın sunuculuğunda, Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başlayan programda Karapınar Anodulu Öğretmen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Oğuz Sapmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmasına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Sıhhatini, nefesini ve enerjisini, gençlik yıllarını harcayan milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim”dedi

İlçemizde göreve yeni başlayan öğretmenler adına Ş.O.A. ATL ve METEM Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice Ertaş konuşmasında “ Karapınar’da başladığım meslek hayatıma yurdumuzun farklı köşelerinde aynı heves ve azimle devam edeceğim. Burada olduğu kadar belki de daha fazlasıyla gittiğimiz her yerde bize ihtiyacı olan okullar dolusu öğrencilerimiz olacak. Bugün yemin ederek meslek hayatımızda önemli bir adım atmış olacağız. Güzel bir başlangıçla daha güzel günler geçirebileceğimiz öğretmenlik hayatımızın başarılarla dolu olmasını dilerim. Tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum ve saygılar sunuyorum”dedi

Adaylığı kaldırılan öğretmenler, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Osman Gündüz yönetiminde yemin ettiler.

Emekli olan Öğretmen Ömer Pektaş’a hizmet şeref belgesi İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım tarafından takdim edildi.

Karapınar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisini sundular. Anadolu Öğretmen Lisesi Fizik Öğretmeni Özgür İsmail Mangır tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından program misafirlere salonda çay, pasta, tatlı ve meşrubat ikramı ile sona erdi.