“Çocuk” adlı şiir dinletisi programına Okul Müdürü Süleyman Karadeniz, Karapınar Anaokulu Müdürü Celaleddin Aktürk, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın sunuculuğunu öğrencilerden Selvinaz Küpeli, Muhammet Arslan Güven yaptı.

Okul Müdürü Süleyman Karadeniz şunları söyledi “ Bu yıl farklı bir etkinlik olması münasebetiyle şiir dinletisinde, şiirleri çocuklar ile veliler birlikte okumaları sağlandı.

İzleyenler tarafından büyük bir beğeni kazanacağına inandığımız “Çocuk” temalı şiir dinletimizi beğeneceğinize inanıyorum diyen Karadeniz, Şiir duygudur, şiir hayattır, şiir hissetmektir. Şiir hayattır, hayatsa bir şiirdir. Şiir okumak, şiir ezberlemek, özellikle yaşa ve ilgiye uygun şiir ezberlemek insan için çok faydalıdır. 

Öncelikle hafızayı güçlendiriyor, hatırlamaya çalışmak mutlaka beynimizin işleyişinde artı değerler katıyor, belki de aklı geliştiriyor. 

Bu, sadece şiir değil başka şeyleri ezberlemekle de ilgili olabilir.

Ayrıca ezberlenen şiirleri topluluk karşısında okuyabilmek özgüveni artırıyor, değişik bir şeyi öğrenmiş olmak ya da yeri geldiği zamanlarda bu bilgisini göstermek başkaları tarafından beğenilmeyi sağlayabilir.

Şiir ezberlemenin en büyük faydası hafızanın geliştirmesidir. Sonra kelime hazineleri de gelişir. Şiirlerden güzel örnekler sunarsanız, çocuğunuzun hayal gücünü ve edebi yanını da geliştirebilirsiniz. Bu programa emeği geçen Öğretmenlerimizden Serap Özdemir, Münevver Can, Enver Sağlamer’e, programımıza katılan siz saygı değer velilerimize, öğrencilerimize ve Karapınar Anaokulu Müdürü Celaleddin Aktürk’e teşekkür ediyorum.”dedi

Anneler, çocukları ile birlikte çok anlamlı ve güzel şiirler okuyarak programı izleyen seyirciler tarafından büyük alkış aldılar. Öğrenci Bayram Işık sazıyla çok güzel türküler söyledi.

Yunus Emre okuyor projesi kapsamında dereceye giren velilere ödülleri Okul Müdürü Süleyman Karadeniz tarafından takdim edilerek program sona erdi.