Çelenk Koyma ve Atatürk Stadyumundaki 23 Nisan Bayramı Kutlama programına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi, Askeri erkân, daire amirleri, kurum ve kuruluş başkanları, siyası partilerin ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.Atatürk Stadyumunda 10.30’da devam eden kutlama programı Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Zeynep Türkoğlu ve Mustafa Arslan sunuculuğunda, Bir dakikalık saygı duruşu ve tören komutanı Ercan Özel ve Müzik Öğretmeni Memnune Ekinci yönetiminde öğrenci grubu ve katılımcılar ile birlikte İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Stadyumu’ndaki tören komutanı Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel, tören için sorumlu yöneticiler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Sağdıç başkanlığında İsmet Büyükyaylacı İlkokulu Müdürü Hazım Yarımoğlu ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İlhan yönetiminde ve Tören Komutanı Ercan Özel’in eşliğinde Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Ali Ayhan Kızıl ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka birlikte halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi “ Bugün Milli Egemenlik Bayramının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm çocuklarımıza ve halkımıza kutlu olsun. Bilindiği gibi birinci dünya savaşı öncesi yurdumuz işgalci güçler tarafından ele geçirilmek istenmiş buna engel olmak için Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı Başlatıldı.
Yurdumuzu dört bir yandan işgal etmek isteyen İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan ve Doğuda Rus ve Ermenilere karşı Atatürk’ün önderliğinde tüm halkımızın katılımı ile yürütülen mücadele sonunda, düşman yurttan denize atılarak dökülmüş Türk Milleti için tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Bu sayfa çocuklarımızın bugünkü mutluluğudur. İşte bu bayram bu yeni sayfanın mutluluğudur. Halkımızın gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına her yıl birçok ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. 23 Nisanlar, Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere armağanıdır. Bu bayram Halkımıza ve Bütün çocuklara kutlu olsun”dedi
75. Yıl Ortaokul Öğrencilerinden 7-A sınıfından Merve Münevveroğlu isimli öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Atatürk, 23 Nisan gününü bayram yapalım diye biz çocuklara armağan etmiştir. Biz çocuklar, bayramları çok seviyoruz. Ama asıl bayramımız cahilliği yendiğimizde ve demokrasiyi ülkemizin her yanına yaydığımızda olacak. Biz Bayramlar istiyoruz evimizde, ocağımızda şenlik olsun. Biz bayramlar istiyoruz; Dünyada kardeşliğin ve barışın hâkim olduğu. Biz çocuğuz; Bayramımızda şeker de olsun oyun da! Bugün neşi, mutluluğun günü olsun. Bayramınız Kutlu olsun” diyerek çok güzel ve anlamlı bir konuşma yaptı. Seyircilerden büyük alkış aldı.
İsmet Büyükyaylacı Okul Öncesi öğrencileri Öğretmen Hürü Kırboğa yönetiminde “Melek” isimli ront gösterisini sundular.
Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerinden Fatma Akkaş “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiiri okudu. 75. Yıl Ortaokulu Öğrencileri Beden Eğitim Öğretmeni İbrahim Özkan yönetiminde hazırladıkları Burdur, Horon ve Harmandalı halk oyunları gösterisini sundular. İsmet Büyükyaylacı İlkokulu Öğrencilerinden Beyza Kocadağ “23 Nisan” adlı şiiri okudu. Cumhuriyet İlkokulu  Öğrencilerinden oluşan bir grub, Sınıf Öğretmenleri Esad Mahmut Mutlusoy, Samet Yorulmaz ve Nuraz Düzgün yönetiminde hazırlamış oldukları gösterileri sundular. 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Melisa Erbay “Büyük Türkiye’min Doğduğu Gün” adlı şiiri okudu. İsmet Büyükyaylacı öğrencileri, sınıf Öğretmeni Eyüp Serter Eser yönetiminde hazırlamış oldukları Ankara Yöresi Halk Oyunları gösterisini sundular.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümü münasebetiyle İlçemiz İlk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen 5. ve 8. sınıflar arası bilgi yarışması ve ilkokullar arası geleneksel çocuk oyunları yarışması ve bayanlar -erkekler voleybol, futbol müsabakalarında, Ortaokullar arası Masa tenisi turnuvasında, İlkokul ve Ortaokullar arası satranç turnuvalarında dereceye giren okullar ve öğrenciler Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, MYO Müdür V, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ellerinden kupa ve ödüllerini aldılar.
Atatürk Stadyumunda kutlama programı tamamlandı. Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Şirin Aker ve Toki Yavuz Selim Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Meral Yapar’ın Karapınar Öğretmenevi salonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlamış oldukları resim sergisine geçilerek protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından açılışı yapılıp, resim sergisi gezilerek büyük bir beğeni kazandı. Yetkililer ve vatandaşlar tarafından sergiyi açan Öğretmenler tebrik edildi. Program sona erdi.