Kutlama programına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon ve Atış Poligonu Grup Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Murat Çiftçi, Siyasi Parti Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, Hastane Baştabibi Eser Şenkul, Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Askeri Erkan, şehit ve gazi yakınları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
23 Nisan 2013 günü saat 10.00’da Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ayşe Taşatan Girgin sunuculuğunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde tören komutanı Beden Eğitim Öğretmeni Ali Erol ve koroyu yönetmek üzere Müzik Öğretmeni Ercan Yandımoğlu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla Kutlama töreni Atatürk Stadyumunda 10.30’da devam etti. Atatürk Stadyumunda Tören Komutanı Öğretmenlerden Ercan Özel ve Müzik Öğretmeni Ercan Yandımoğlu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Öğretmenlerden Ali Gürçay ve Hatice Kınacı sunuculuğunda, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ile birlikte törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yıldönümünü kutlamaktayız. Birinci Dünya Savaşı sonunda Anadolu topraklarının dört bir taraftan düşmanlarca işgal edilmesi üzerine Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 19 Mayıs 1919’dan itibaren Samsun’dan yeniden bir İstiklal Harbi, yeni bir kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Bu mücadelede, Türk Milletinin kendi milli egemenliğinin yeniden kurulması için Amasya, Sivas ve Erzurum’da toplantılar yapılarak Milletin milli egemenliği ve istikbalinin sağlanması gerektiği yönünde halk bilgilendirilmiş vatanın ve milletin içinde bulunduğu tehlikenin boyutları ve esaret altında yaşamanın onur kırıcılığı, millet varlığının içine düştüğü tehlike boyutları ve düşman işgalinin amacı anlatılmak suretiyle yediden yetmişe herkesin bilhassa kadın, erkek çocuklarımızın katılarak kahramanca kahramanca savaştığı, canını verdiği, şehit ve gazi olduğu Türk İstiklal Harbi başlatılmıştır. Vatanımızı kısmen işgale başlayan Yunanlıların, Fransızların, İngiliz ve İtalyanların, doğuda Ermenilerin, vatan topraklarından atılması ve millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurma ülküsünü taşıyan Cumhuriyetimizin kurucuları, bu anlayışla 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini toplayarak bu tarihten itibaren milleti yönetme yetkisinin yine milletin seçmiş olduğu vekilleri aracılığı ile yürütülmesini sağlamıştır. Bu tarihten itibaren dünyada varlığını yeniden kabul ettiren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet ve Demokrasi anlayışından hareketle 23 Nisan 1920’deki Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihini, Milletimizin geleceğinin teminatı çocuklarımıza “ Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nitelemesi ile armağan etmiştir.
Bugün çocuklarımıza ve dünya çocuklarına hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta sevinçle ve coşkuyla kutlanmaktadır. Bu güzel bayram hepimize kutlu olsun”dedi
Öğrenci Amil Musab Küçük günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Ticaret Borsası İlköğretim Okulu Öğrencilerinden bir grup “ANDIMIZI” okudular, Öğrenci Sema Nur Taşpınar “Egemenlik Yaşamı” şiiri okudu, Ticaret Borsası Ortaokulu’nun gösterisi, Öğrenci Beyza Nur Sonkaya “Bugün” adlı şiiri, öğrencilerin müzikli gösterisi, öğrenci Meryem Barutçu “Bayraksız Olamam” şiiri, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterilerini sundular, Öğrenci Ebubekir İvriz’den “Orada Bir Çocuk, Burada Ben” adlı şiirini okudu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrencilerinin halk oyunu gösterilerini sundular,
Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Ortaokullar Bilgi ve Genel Kültür yarışması ile Voleybol, Futbol, Satranç ve Masa Tenisi Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ve okullara ödülleri İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Aydoğanlar MYO Müd Yrd.cısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve diğer yetkililer tarafından verildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yaşını kutlama programı sona erdi ve tören sonrası Bayrama katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar topluca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Dilek Gezici ve Ticaret Borsası Ortaokulu Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Celal Gezici’nin Öğrencilerinin çalışmalarını sergiledikleri Karapınar Öğretmenevi’nde “ 23 Nisan Resim Sergisinin Açılışına davet edilip, resim sergisinin açılışına iştirak edildi.
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yaşını kutlamak için hazırlanın programa emeği geçenleri ve ödül alan tüm okul ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.