23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinden sonra aynı gün saat 14.00’de Garnizon Komutanlığına ait bahçe içerisinde, Karapınar Garnizon Komutanlığı, Atış Test ve Değerlendirme Komutanlığında görevli rütbeli Subaylar, eşleri ve çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını devam ettirerek, eş ve çocukları ile birlikte Garnizon Komutanlığı bahçesinde futbol, voleybol, basketbol, yumurta yarışı, çuval yarışı, su taşıma yarışı, halat çekme yarışına eş ve çocukları ile birlikte katılan rütbeli subaylar dostluk, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma, komşuluk örneğinin en güzelini sergileyerek şenlik havasında çocukları ile birlikte 23 Nisan Bayramına yakışır bir etkinlik düzenlediler.
Büyük Önder Atatürk, Ülkesinin ve milletinin en kıymetli varlıkları olarak çocukları ve gençleri gören Atatürk, 1924 Yılında alınan bir kararla “23 Nisan” gününü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram da da çocuklar gönüllerince eğlenerek bu fırsatı değerlendirmiş oldular. 
Bu oyunlar sonunda Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Pasta, çay ve meşrubat ikramlarından sonra çocuklarla birlikte çizgi film izlenerek herkes kendi gönlünce eğlenme fırsatı yakalamış oldu.
Garnizon Komutanlığı bahçesinde yapılan oyunlara rütbeli subaylar, eşleri ve çocukları katılarak, özellikle eşlerine ve çocuklarına gösterdikleri sevgi ve saygı ortamı görülmeye değerdi.
Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri olarak, Garnizon Komutanlığında ki rütbeli Subaylarımızın Lojmanlarının bulunduğu bahçe içerisindeki 23 Nisan Bayramı heyecanına şahit oldum. Şöyle ki; Komşuluk ilişkileri her ne kadar geçmişteki gibi sağlam olmasa da burada gördüğüm kadarıyla komşuluk ilişkilerinin çok iyi seviyelerde olduğunu gördüm. 
Günümüzde de ülkemizin büyük bir bölümünde komşuluk ilişkileri çok sağlam olarak durmaktadır. Ülkemizde komşuluk ilişkilerinde birincil ilişki hâkimdir. Yani bir ihtiyaç olduğu zaman komşuya yardım edilir, düğünlerde birlikte eğlenilir, cenazelerde birlikte yas tutulur, ihtiyaç sahibi olanların ihtiyaçları karşılanır, Milli ve Dini Bayramlar birlikte kutlanır. Kurban bayramında kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.
Günümüzde komşuluk kavramı apartmanlardan, yüksek binalardan dolayı çok büyük bir kayba doğru ilerlemektedir. Hatta günümüzde yaşayan birçok insan komşularının büyük bir bölümünü tanımamaktadır. Ancak yinede ülkemizin büyük bir bölümü hala daha komşuluk ilişkilerini sürdürmektedir.
Burada Garnizon Komutanlığı bahçesinde ikamet eden rütbeli subaylarımızı, eş ve çocuklarını tebrik ediyorum. Neden? Çok takdir edilecek düzeyde komşuluk ilişkilerini sağlam ve çok sıcak tutmaları dâhil 23 Nisan Bayram heyecanını eş ve çocukları ile birlikte doyasıya yaşamalarından, çevrelerine hep pozitif enerji yaymalarından, eş ve çocuklarına gösterdikleri sevgi ve saygıdan dolayı başta Garnizon Komutanımız Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl olmak üzere, bütün rütbeli subaylarımızı, eş ve çocuklarını tebrik ve takdir ettiğimi belirtmek istiyorum.