Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner’den aldığımız bilgiye göre 01 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2017 ÇKS Beyan dosyalarının son başvuru tarihinin 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimi olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner; ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunuyor. Üreticilerin 2017 yılı ÇKS başvurusu için ilçe müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde ‘2017 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almasına dikkat etmeleri gerektiğini belirterek ”Karışıklıkların önlenmesi amacıyla, ÇKS başvurusu için Ziraat odalarına gelen çiftçiler sezona ait arazi bilgilerinin, üretim beyanlarının, tarımsal varlıklarının vb. bilgilerinin güncellenmesi önem taşımaktadır. Dedi.

Çiftçilerimizden hala Bugüne kadar 2017 yılına ait ÇKS Beyan Dosyalarını ibraz etmemiş olanların Mazot, Gübre desteğinden dolayı mağduriyet yaşamamaları  için en geç 30 Haziran 2017 tarihine kadar ÇKS Dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini söyledi.