19 Mayıs 2015 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 96. Yıldönümü Kutlama etkinliği Salı günü sabah saat 10.00'da Cumhuriyet alanı Atatürk Anıtında kutlama töreni yapıldı.
Kutlama programına Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Ali Öz, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Askeri Erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ercan Özel, Okul Müdürleri,Öğretmenler, Öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
 Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Dilek Ateş sunuculuğunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ercan Özel tarafından Sporcu Kutay Berk Alkan, Harun Yükseksoy ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları; ayrıca geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta kaybettiğimiz 301 Somalı Madencimizin anısına Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Karapınar Meke Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Beden Eğitimi Öğretmeni Duygu Kepez öncülüğünde Trakya ve Artvin yöresi halk oyunlarını sahnelediler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ercan Özel yaptığı konuşmasında, " 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programına hepiniz hoş geldiniz ve saygı ile selamlıyorum. Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milletin bağımsızlık kaderini tayin etmiştir. Bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinin anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmak, vazifelerimizin başında gelmektedir. Çünkü milletler geçmiş tarihini diri tutarak ve her daim idrak ederek, geleceklerine yön verirler ve varlıklarını sürdürürler. Türkiye Cumhuriyetinin parlak geleceği, tarihini iyi okuyan ve ona sahip çıkan, hepimizin umudu olan, "Siz Değerli Gençlerimize Emenattir." diyerek konuşmasını tamamladı.
Karapınar Meke Anadolu Lisesi Karma Resim Sergisi ve Bizim Memleket Karapınar Fotoğraf sergisi açılışı katılımcılar ile birlikte yapıldı. Resim sergisi gezildi ve katılımcılar resim sergisinden dolayı öğrencileri kutladılar.
Yılın sporcusu İslik Ortaokulu Öğrencisi Kutay Berk Alkan'a, Liseler arası futbol müsabakasında dereceye giren okullara, Liseler arası erkekler atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere, Liseler arası satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerimiz ve okullarımıza ödülleri Kaymakam,Garnizon Komlutanı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü tarafından kupa ve madalyaları tebrik edilerek verildi. Kutlama programı sona erdi.