Programa, Garnizon Komutan V. Bakım Yüzbaşı Servet Özen, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Md.V. Öğretim Üyesi Yasin Akkemik, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öz, Kuruluş Başkanları, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ünal Cesur, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Sporcular, öğrenciler, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Program, Meke Anadolu Lisesi, İngilizce Öğretmeni İlyas Candemir Sunuculuğunda, Tören Komutanı Mehmet Havutçu eşliğinde, 19 Mayıs 2017 Cuma günü saat 09.30’da Mustafa Kemal Atatürk, Türk Büyükleri ve Ebediyete intikal eden Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve katılımcılar ile birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ünal Cesur tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Program da, Çeşitli turnuvalarda dereceye giren takımların ödülleri, Cumhuriyet Alanı Anıt meydanında saat 10.00’da başladı. Kaymakamlık tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Futbol, voleybol turnuvasında dereceye giren takımlara, Turnuvada komisyon olarak görev alanlara kupa ve madalya ödülleri Garnizon Komutan V. Bakım Yüzbaşı Servet Özen tarafından tebrik edilerek verildi.

Ortaöğretim Okulları arasında düzenlenen futbol turnuvasında, Voleybol turnuvasında dereceye giren erkeklere kupa ve madalya ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından, Ortaöğretim Okulları arasında düzenlenen satranç turnuvasında takım olarak, masa birincileri olarak, Masa Tenisi turnuvasında dereceye girenlere kupa ve madalya ödülleri MYO Müd V. Yasin Akkemik tarafından takdim edildi. Ortaöğretim Okulları arasında düzenlenen Atletizm yarışmalarında Erkekler, kızlar’da 400 metre, 100 metre, 4x100 metre’da okular arası ve ilçe birinci, ikinci, üçüncülere ödül olarak madalya ve kupaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ünal Cesur tarafından tebrik edilerek verildi.

Ödül programlarının ardından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya-Karapınar Gençlik Merkezi binası salonunda “Kaligrafi ve Karakalem” sergisi açılışı 19 Mayıs Bayramı programına katılan protokol üyeleri tarafından açılışı yapılarak resim sergisi gezildi.

Resim Öğretmeni Mehmet Yağız, Kaligrafi Hat Öğretmeni rehberliğinde, öğrencilerden Esra Özsoy, Berat Büşra Başyiğit, Zahit Tartan, Samet Karlı, Fivriye Cevher Gür, Tuğba Dinler tarafından yapılan kaligrafi ve karakalem dalında 35 adet birbirinden güzel resimler sergilendi, katılımcılar tarafından gezilip elde yapılan el emeği, göz nuru resimler büyük beğeni kazandı.

Bayram programı resim sergisinin gezilmesinin ardından başarılı bir şekilde sona erdi.