Şehit Aileleri ve Gazilere verilen yemekli toplantıya, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon ve Atış Test ve Değerlendirme Komutanı Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yardımcısı ve B.Şehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, Gaziler ile Şehit Aileleri katıldı.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım Gazi ve Şehit Ailelerine hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi.” Gazi ve Şehit Ailelerimizle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtir. İnsanlık onurunu ve vatanını canından aziz bilen şehitlerimizin yakınlarının ve siz gazilerimize layık oldukları saygıyı göstermek, onurlu ve vakur bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak en önemli sorumluluklarımızdan birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Gazilik Ünvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir. Dün olduğu gbi bugünde düşmanlarımız gerek içerden ve gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve üstün fedakârlık ve cesaret örneği göstererek bu topraklarda refah, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamımızı sağlayan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizle gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Kahraman Gazilerimizin “Gaziler Gününü” kutluyor sağlıklı, hayırlı uzun ömürler niyaz eder, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi

Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk “ Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklalini koruma uğruna canları pahasına kahramanlık ve fedakârlık gösteren siz Gazilerimize sahip çıkmak, yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun azaltmak borcumuzdur. Vatanı, bayrağı, namusu ve bütün mukaddesatı, bu topraklarda bizlerin refah, huzurlu bir şekilde yaşamamızı sağlayan ve bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz Şehitlerimiz ve kahraman Gazilerimizle gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Hakkın Rahmetine kavuşan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, siz kahraman Gazilerimizin “Gaziler Gününü” kutluyor, hepinize en derin saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Gazilik Ünvanı ve Mareşallik rütbesi verilmiştir. Bu günde siz çok kıymetli Şehit Aileleri ve Gazilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek isterim. Kaymakam ve Albayımızın dediği gibi cennet vatanımız, bayrağımız, namusumuz ve bütün mukaddesatımız için vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklalini korumak uğruna canlarını bu topraklar için veren Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman Gazilerimizin “Gaziler Gününü” cani gönülden kutluyor. Karapınar Belediyesi olarak her zaman Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin yanında olduğumuzu, Vatanını canından aziz bilen Şehitlerimizin yakınlarını ve siz kahraman Gazilerimize layık oldukları saygıyı göstermek, onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak en önemli görevlerimiz olarak değerlendiriyor, bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, Kahraman Gazilerimizin “Gaziler Gününü” kutluyor, hepinize sağlık ve mutluluk içerisinde hayırlı ve uzun ömürler diliyorum”dedi

Şehit Ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimiz toplantıdan mutlu olduklarını, İlçe Kaymakamına, Albay ve Belediye Başkanı ile diğer yetkililere teşekkür ederek ayrıldılar.