19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenine; Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutan V.  Piyade Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Askeri Erkan,  Siyasi Parti Başkanları, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Şehit Aileleri, Gaziler, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Kaymakamlık Çelengi Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanlığı Çelengi Piyade Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanlığı Çelengi Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından sunuldu ve akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve aziz Şehitlerimiz hatırasına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı törene katılımcılarla birlikte okundu.

Topçu Asb. Kd. Bçvş. Serdar Özkaracahisar günün anlam ve önemini belirten konuşmasında törene katılanları selamladıktan sonra şunları söyledi, “Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, Tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır, millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte o değerlerden bir tanesi de Gaziliktir. Yunan ordusu, Sakarya Meydan Muharebesinde Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından hezimete uğratılmıştır. T.B.M.M. 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal’e Türk milleti adına, “MAREŞAL” rütbesi ve “GAZİ” unvanını tercih etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak, Gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bugün Gaziler günüdür, milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında “VATAN” “BAYRAK” demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş kahramanlarımıza vefa günüdür. Ancak bu vefa borcu bir gün içinde yapılacak kutlamalarla ödenebilecek bir borç değildir. Bugün, huzur içerisinde, barış içerisinde, refah içerisinde Ayyıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyor, suyunu içebiliyor, havasını soluyabiliyorsak; Kanını ülkesinin özgür ve bağımsız geleceği için akıtan bu aslanlar sayesindedir. O yüzden hiçbir kutlama bu kahramanlara yönelik saygımızın karşılığı olamaz.

Sizler; Akıttığınız kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız, gözünüzle bu değerlerin yaşayan gurur abidelerisiniz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinden birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; Bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslar arası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onuru yaşayabiliyor ise, bunu aziz ŞEHİTLERİMİZE ve siz GAZİLERİMİZE borçludur. 19 Eylül; İstiklal Savaşı Gazilerimizin, Kore Gazilerimizin, Kıbrıs Gazilerimizin, 15 Temmuz Gazilerimizin, Asker, Polis ve tüm Malul Gazilerimizin Şeref Günü’dür diyen Özkaracahisar,

Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamımızı aziz Şehitlerimize ve siz kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; Başta Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım. Arz ederim”dedi ve ardından

Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı personellerinden Bakım Er Tuna Kartal “GAZİLERİMİZE” adlı şiiri, Piyade Er Hüseyin Tarık Can ise “BU VATAN KİMİN” adlı şiirini okudu. Tören sona erdikten sonra Protokol Üyeleri birlikte Şehit Ailelerimizle ve Gazilerimizle yakından ilgilenerek günlerini kutladılar ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Şehit Ailelerine ve Gazilerimize öğle yemeği ikram edildi. 19 Eylül Gaziler Günü kutlama töreni başarılı bir şekilde sona erdi. (M.Ceyhan)