Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesinin 100. Yıl dönümü olan Gaziler günü, Kahraman Gazilerimizin şanına yakışır bir şekilde kutlandı.

Gaziler günü törenine İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkan V. Mehmet  Şentürk, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İyi Parti İlçe Başkanı Bayram Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, Askeri Erkan, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Şehit Aileleri, Gaziler, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

Tören alanında çelenklerin konulmasının ardından Atatürk Anıtına Kaymakamlık Çelengi Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanlığı Çelengi Atış Test Değerlendirme Grup Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanlığı Çelengi Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından sunuldu ve akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve Aziz Şehitlerimiz hatırasına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı törene katılımcılarla birlikte okundu.