Kutlama törenine, Kaymakam Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet AKBABA, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa SÖNMEZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, İlçe Sağlık Müdürü ve Hastane Başhekim V. Dr. M.Akif AKYURT, Ticaret Borsası Başkan V. Musa DİRİ, Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları, bazı okul müdürleri ve öğretmenler, TOKİ Yavuz Selim Ortaokulundan bir grup öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver SAĞLAMER sunuculuğunda başlayan kutlama programın da Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık tarafından Muhtarlar Derneği Başkanlığı çelengi sunuldu ve ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve TOKİ Yavuz Selim Ortaokuldan bir grup öğrenci ile Md.Yrd. Ali ŞENYURT eşliğinde bütün katılımcılar İstiklal Marşımızı hep birlikte söylediler.

Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık yaptığı konuşmasında,” Muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktada ki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetim anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı takdirimi sunuyor, görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”dedi

Törenin ardından Muhtarlar, misafirlerine Anıt kafede pasta, çay ikramında bulundular. İkramların ardından; Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm merkez ve merkeze bağlı mahalle muhtarların 19 Ekim Muhtarlar günlerini, Kaymakam Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve diğer katılımcılar tarafından kutlayarak tebrik ettiler.