Programa, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Durmuş Ali Ceylan, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkan, Daire Amirleri, Kurum, Kuruluş ve Oda Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Atatürk Anıtına, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, BelediyeBaşkanı Mehmet Yaka çelenklerini sundular.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mız Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatma Nur Sezer yönetiminde katılımcılarla hep birlikte okundu.

Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı alanındaki çelenk programının hemen ardından saat 10.30’da Karapınar Kültür Merkezi salonunda program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Atatürk Anıtındaki çelenk sunma programına katılanlar, Kültür Merkezi salonunda da yerlerini aldılar.

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürlüğünde görevli Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri İbrahim Önal ve Meryem Türkoğlu ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa geçildi.

Bakım Üsteğmen Bahadır Vesek, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,” Bugün yüce milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünya’nın dört bir köşesinde şehitliklerde bazıları kefensiz ve mezar taşları dahi olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman askerlerimizi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için canlarını feda eden gözü pek polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğrunda görev yaparken, çeşitli ülkelerde hain saldırılar sonucu şehit olan diplomatlarımızı, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda fedakârca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi ve diğer kamu görevlilerimizi 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin milli bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleri olarak gönlümüzde yaşattığımız sizler, gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla yüce milletimizin hizmetindeki çalışmalarımızda bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıralarınızı şükran ve minnet duyguları içerisinde yâd ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun. Bu vesileyle cennet vatanı bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprağı için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise konuşmasında,” Bugün burada, bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Milletimizin ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için, canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin, şehitler günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Düşmeyen sancak 57. Alay’ı, sessiz gecenin kahramanı Nusret Mayın gemisi’ni, gizli darbenin boşrol oyuncusu Mesudiye Zırhlısı’nı, Conkbayırı’nda ki şanlı direnişi, insanlığın savaşı yendiği Gelibolu’yu kim unutabilir. Sözlerime son vermeden önce, Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı günde, terörün her türlüsünü lanetliyor, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”dedi

İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin büyük bir özveriyle hazırlamış oldukları mektuplar, hatıralar ve şiirlerle, Ayrıca “Çanakkale Geçilmez” oratoryo gösterisi gerçekten mükemmeldi ve tüm katılımcılara Çanakkale Zaferi ruhunu canlı olarak yaşatmasını bildiler, öğretmenler ve öğrenciler protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandılar. Çanakkale Geçilmez oratoryosunu izleyenler gözyaşlarına hâkim olamadılar. Öğretmen ve öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edilerek program sona erdi.