Anma programına Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, MSB Atış, Test ve Değerlendirme Grubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Vekili Dr. Birsen Solak, Askeri Erkan, Şehit Aileleri ve Gaziler, Kurum Amirleri, Kuruluş ve Oda Başkanları, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Aynı gün saat 10.30’da ise Karapınar Kültür Merkezi salonunda ki anma programına tüm katılımcılar ile birlikte gelindi.

Kültür Merkezi salonunda yapılan program, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Önal sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı tüm katılımcılar ile birlike okunması ile başladı.

Topçu Üsteğmen Mükerrim Bulut günün anlam ve önemini belirten çok güzel ve anlamlı konuşmasında tüm katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi, Bugün, Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimizin, Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bazı tarihi olaylar vardır ki zaman onları unutulmaz kılar, bazı zaferler vardır milletlerin kaderinde, düşüşten yükselişe geçişin dönüm noktası olmuştur. Çanakkale zaferi de bu büyük tarihi olaylardan biridir. Unutulmamıştır, unutulmamalıdır.

Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum. Arz ederim.”diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, anlam yüklü güzel konuşmasına katılımcıları selamladıktan sonra, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle başladı ve şunları söyledi.”  Bugün burada, bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz Şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Çanakkale Savaşı, milletimizin inançla, imanla; kol kola, göğüs göğse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Bu destan yazılırken, öyle ki, Türkiye genç ve münevver bir kuşağını, bağımsızlığını ve varlığını sürdürebilmek için, Çanakkale de feda etmek durumunda kalmıştır. Çanakkale de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yoktur. Çanakkale işte bu yüzden destandır. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı günde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinden “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin büyük bir özveriyle hazırlamış oldukları “Çanakkale Geçilmez” Oratorya gösterisi gerçekten izlenmeye değerdi. Katılımcılar oratorya gösterisinde duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadılar. Oratorya gösterisinde görev alan öğretmen ve öğrenciler ayakta alkışandılar. Ayrıca katılımcılar tarafından tebrik edildiler. Oratorya gösteriminden sonra, KİGAL Öğrencileri arasında yapılan “18 Mart Çanakkale Şehitleri” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Keda Bakış, İkinci olan Celal Yılmazer, Üçüncü olan Rabia Birer’e ödülleri Kaymakam,  Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından tebrik edilerek verildi

18 Mart Günü saat 12.00’de Sazlıpınar Ortaokulu Müdürü Fettah Olukçu ve Öğretmenleri Engin Yün, Kezban Yılmaz Tokatlı ve diğer Öğretmenlerin katkıları ile Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına Kültür Merkezi salonunda açılan, Çanakkale konulu Fotoğraf sergisinin açılışı, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve diğer katılımcılar ile birlikte yapıldı. Sergi gezildi. Çanakkale Fotoğraf Sergisine emeği geçen öğretmen ve öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edildiler.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında, Karapınar Belediyesi tarafından getirtilen ve kültür merkezinde gösterime sunulan 100 Yıl Önce… Çanakkale’den “Son Mektup” filmi 18 Mart Akşamı saat 20.30’da gösterime girdi ve izleyenler tarafından çok beğenilen bu film 24.03.2015 Salı Gününe kadar gündüzleri saat 10.00’da 12.30’da ve 15.00’de öğrencilere, Akşamları saat 17.30’da ve 20.00’de bütün vatandaşlarımız bu güzel filmi ücretsiz izleyebilirler.