18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci Yıldönümü nedeniyle Çelenk sunma töreni 18.03.2020 Çarşamba günü saat 10.30'da Atatürk Anıtında gerçekleştirildi.

Törene; Karapınar Kaymakamı Onur KÖKCÜ, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk DEVAM, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, Askeri Erkan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet AKBABA, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa SÖNMEZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL ve Şube Müdürleri Hulusi SONKAYA, Tahir AĞIRGÖTÜREN, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürü Ünal CESUR katıldı.

İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Gülfidan GÜLCÜ sunuculuğunda başlayan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci Yıldönümü kutlama töreninde; Atatürk Anıtına sırasıyla Kaymakam Onur KÖKCÜ, Garnizon Komutan V. Ufuk DEVAM, Belediye Başkanı Mehmet YAKA çelenklerini sundular. Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Büyükleri ve Aziz Şehitlerimizin Anısına 1(Bir) dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci Yıldönümü kutlama ve çelenk sunma töreni sona erdi.

Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasının ardından, Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan ve Karapınar Kültür Merkezinde öğrenciler tarafından sahnelenecek olan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci kutlama programı Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yapılamamıştır.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi 105'nci Yıldönümü

Tüm Şehitlerimizin anısına Topçu Er Muhammet İlhan ÖZDEMİR'in 18 Mart Şehitlerimizi anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci Yıldönümü için okuduğu şiir.

Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin,

Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin,

Ölüm İndirme de gökler, ölü püskürme de yer,

O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer.

Boşanır sırtlara, vadilere sağnak sağnak,

Kafa, göz, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,

Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna ya Rab! Ne güneşler batıyor.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker,

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer,

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.