Bisiklet turuna katılan ekip Konya'dan sabah saat 06.00'da hareket ederek öğleyin saat 12.15'de, 6 bisikletli Karapınar'a geldi.
Karapınar'a gelen ve bisiklet turuna katılan ekip, Karapınar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Taşdemir ve Sağlık Sen Karapınar Temsilcisi Hasan Akyıl, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Seyit Öztürk ve ekibi ile Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılandı. Bisiklet Tur ekibi öğleyin saat 12.30'da Karapınar 100. Yıl Atatürk Beyzade tesislerinde mola vererek, Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlık Sen Karapınar Temsilciliği tarafından yemek ikramında bulunuldu.
19 gün sürecek Bisiklet Turuna, projenin mimarlarından olan Konya Halk Sağlığı Personel Şube Müdürü Ahmet Ekizler ile Aile Hekimlerinden Dr. Mustafa Koyuncuoğlu ve Dr. Nurettin Uyar'da Konya'dan Çanakkale'ye kadar eşlik edip pedal çevireceklerdir.
Karapınar'da Bisiklet Tur ekibi Sultan Selim Camii ve Külliyelerini, Meke gölünü gezdikten sonra Ereğli'ye hareket ettiler. Ereğli'den sonra Niğde İli Bor İlçesi sınırları içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitlerimizden Ömer Halis Demir ve diğer şehitlikler ziyaret edildikten sonra Aksaray, Ankara, Bolu ve 15 Temmuz'da kapatılan ve İstanbul'da ki şehitler köprüsünden sonra Çanakkale'ye varılacaktır. Şehit Ailelerinden alınan mektuplar ile Şehitliklerden alınan topraklar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edileceği, Konya Halk Sağlığı Personel Şube Müdürü Ahmet Ekizler tarafından belirtilerek,  ayrıca Konya'dan- Çanakkale ye 15 Temmuz Şehitleri anma projesi kapsamında Seydişehir İstikametine 80 bisiklet tur ekibinin hareket ettiği, çeşitli yerlerden 15 Temmuz Şehitleri Anma bisiklet turuna katılanlar Çanakkale de buluşacaklardır.