15 Temmuz yıldönümünde ilçemiz de bulunan şehit mezarları ziyaret edildi. Şehitlerimizin Mezarlık ziyareti programına İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli,Polis Merkez Amir Vekili Ali Baz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Uysal, Karapınar Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz'un yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edilerek Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 15 Temmuz'da gelmiş geçmiş en büyük ihaneti yaşadığını söyledi. Şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip gül bırakan ve dualar eden Başkan Yaka, "Türk milleti bugün şanlı bayrağımız altında özgür yaşıyorsa bunu şehitlerine borçludur. Onlar bu toprakların sadece üstünü değil altını da vatan yapmışlardır" dedi.
Başkan Yaka, "15 Temmuz Cumhuriyet tarihi ve öncesi dâhil olmak üzere yaşadığımız en büyük ihanetlerden bir tanesidir. Asker kılıklı hainler o gece millete bomba ve kurşun yağdırdı.15 Temmuz'a ilişkin duyarlılık milletimizin hafızasında hala dün gibi. Biz de bugün 15 Temmuz anma etkinliklerimize ilçemizde bulunan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek başladık. Mezarlarının başlarında Kur-an-ı Kerim okuyup şehitlerimiz için dualar ettik" diye konuştu. Başkan Yaka, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar ve bugüne kadar vatan uğrunda can veren şehitlerimizdir."dedi 
Sultan Selim Cami'sinde öğle namazı öncesi camii bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 40'a yakın 15 Temmuz Destanını yansıtan fotoğraf sergisi ve ardından Sultan Selim Camiinde Bütün Şehitlerimiz için Mevlidi Şerif, Salavat-ı Şerif, Hatmi Şerifler okundu vei cemaat tarafından dualar edildi. Öğle namazından sonra da katılımcılara Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yemek ikram edilerek program başarılı bir şekilde son buldu.