Daha sonra 13–16 Haziran tarihlerinde “DLG-ÖÇP Tarla Günleri’ne katılarak devam eden etkinlikler, 15–16 Haziran tarihlerinde Real AVM’ de çölleşme ve erozyon konulu resim ve fotoğraf sergisi ile devam etti. 

Etkinlikler çerçevesinde son olarak 17 Haziran 2013 Pazartesi günü Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.

Karapınar’da gerçekleştirilen panel, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Panele; AK Parti Konya Milletvekilleri Prof.Dr. Cem Zorlu, Mustafa Kabakcı, Tarım Reformu Genel Müdür Yrd. Mehmet Şahin, Toprak Su ve Kaynakları Daire Başkanı Bülent Sönmez, Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Bel.Başk.Yrd.Duran Karagöz,Karapınar’da ki Kurum ve Kuruluş Başkanları, Çevre Orman İl Md. lüğü Şube Müdürü Namık Ceyhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Duran Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Çumra ABH Sulama Koop.Başkanı Abdullah Küçükdağlı, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü elamanları ve panel Konuşmacıları Dr. Yusuf Işık (Moderatör), Prof.Dr. Murat Türkeş, Prof.Dr. Fikret Akın Erdem, Doç.Dr. Erhan Akça, Japonya’dan katılan bilim adamı Kome Takaşhi, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Konuşmacılar tarafından, Türkiye’de iklim değişikliği, Kuraklık ve çölleşme ile ilgili katılımcılara slâytla bilgiler verildi. Resim, Afiş ve fotograf sergisi gezildi. Resim ve Afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 2011 yılında vefat eden Ziraat Y. Müh. Mustafa Okur anısına yapılan hatıra ormanlığının açılışı yapıldı, Erozyon önleme sahasında teknik gezi yapıldı.