10.02.2015 günü saat 10.00’da Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda Egetim Bölgesi Danışma Kurulu toplantısında, Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Görevleri ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından kurul üyelerine slâyt eşliğinde bilgi verildi.

10.02.2015 günü saat 11.00’de Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda yapılan ve tüm Okul/Kurum Müdürlerinin katıldığı toplantıda ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından slâyt eşliğinde Eğitim Bölgesi ve Eğitim Kurumları Yönergesi anlatıldı.

12.02.2015 günü saat 14.00’de Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda saat 14.00’de yapılan toplantıya Okul Zümre Başkanları, Okul Müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Akçayazı Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, Yüksek Öğretim Temsilcisi Gıda Mühendisi Halime Alp katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından katılımcılara slâyt eşliğinde Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Üyelerinin ve Okul Zümre Başkanlarının görevleri hakkında geniş bilgiler verildi. Birinci Dönem Genel Değerlendirilmesi, İkinci Dönemde yapılacak çalışmalar, Kurulun Önerileri, Önerilerin Değerlendirilmesi (Müzakere) edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç başkanlığında ve Cumhuriyet İlkokul Müdürü Özgür İlhan’ın kâtipliğini yaptığı toplantıda, Sami Sağdıç tarafından Karapınar İlçesinde bulunan okullarda yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilerek 59 Adet resmi okul ve 10 adet özel eğitim kurumu olduğunu belirten Sağdıç, toplam 11.573 öğrencinin olduğunu ve bunların dağılımlarının Genel Lise % 39, Mesleki Eğitim % 28, Din Öğretimi % 33 olarak öğrenci dağılımının şekillendiği, METEM’e 40 derslik ek bina yapılmış olup 2015–2016 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Okul Müdürlüklerince yapılan çalışmaların çok olumlu olduğunu, yapacakları çalışmalarda başarılar diledi. Okul Müdürleri Süleyman Karadeniz, Ömer Lütfi Çelebi, Osman Bağcı, Yüksek Öğretim temsilcisi Gıda Mühendisi Halime Alp ve Hikmet Bozaklı düşünce ve önerilerini aktardılar. Buna göre toplantıda proje ekipleri ve komisyonları kurulması kararlaştırıldı.

Toplantının çok yararlı olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi ve toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.