Yatılı Kız Kur'an Kursu İdarecisi Nihal Sevinç yaptığı açılış konuşmasında,"  Kur’an eğitimi   için  fedakârlık yaparak evlatlarınızı    bize  emanet ettiğiniz   için   Allah   sizden    razı   olsun diyerek öğrenci velilerine   teşekkür    etti.

      Programda Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasında 1. Olan  BEYZA AKYILDIZ   açılışta Kur'an-ı Kerim okudu. Sene  içinde   Güzel    Şiir   Okuma Yarışmasında   1.   Olan   ESMANUR AKAN’A, Peygamberler    Duaları kitabı,   Ezbere Okuma Yarışmasında  1. Olan BEYZA AKYILDIZ’A, Hafızlar arasında    Aşır   Okuma   Yarışmasında 1. Olan HURİYE ZEYNEP DEMİRLENK'E   hediyelerini   Kurs İdarecisi   NİHAL   SEVİNÇ, Kurs   Öğreticileri   HURİYE SAYAR   ve  ESMA UYSAL   takdim   etti. Program hatim duasıyla son buldu.

      Velilerin büyük ilgi ve katılım gösterdiği hatim  merasiminde   duygusal    anlar   yaşandı.

      Kurstan memnun olup,  öğrenciler hocalarından ve arkadaşlarından ayrılacakları için çok üzüldüklerini ifade ettiler.

      Yapılacak olan sınav da hafızlığa kalacak öğrencilerimize bizde başarılar diliyoruz. Karapınar Meke Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığını anlatan bir piyes sergilendi.

Kültür merkezinde sergilenen "Milli Piyes" adlı tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kurtuluş Savaşında kadın erkek herkesin milli ruh ile savaşa katkı yaptığı ve yeni evlenen Halil adlı gencin eşi  annesini köyde  bırakarak cepheye gittiği ve orada Şehitlik mertebesine ulaşarak, her Türk’ün vatanı için canını feda edebileceği konu edildi.

Yaklaşık 50 dakika süren tiyatroda öğrenciler tiyatroyu samimi olarak sergilediler.

Gösteri sonunda izleyicilerden büyük alkış alan öğrencileri protokol üyeleri ve izleyiciler tebrik ettiler.

Programı Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, veliler ile diğer davetliler izledi.