Bilim Fuarı açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Halk Okulların Müdürleri, Öğretmenler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Yunus Emre Ortaokul Müdürü Ali Tuna açılış konuşmasında şunları söyledi, Yunus Emre Ortaokulumuz ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yaptığı 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz. Okulumuz öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde TÜBİTAK ile ortak Bilim Fuarı hazırlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımız Türkçe’den 6, Matematik’ten 8, Fen Bilimlerinden 24, Sosyal Bilgilerinden 3, İngilizce’den 2 ve Din Kültüründen 1 toplam 44 projeden oluşmaktadır diyen Tuna, TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.

Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle öğrencilerimizin, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü alanında hazırlamış oldukları proje uygulamalarını sunmak istiyoruz. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız. Bizleri onurlandırdınız. Hepinize okulumuz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi

Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim fuarındaki projeler katılımcılar tarafından gezilerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler alındı ve öğrencileri kutladılar.

Bilim Fuarının gezilmesinden sonra misafirlere saç böreği ve meşrubat ikramı yapıldı.