Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Yunus Emre Okulu Müdürü Süleyman Karadeniz “ 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öğretim yılı boyunca çocuklarımızı her yönden destekleyerek onların mutlu ve sağlıklı bir öğretim yılı geçirmesi için gayret gösteren öğretmenlerimize ve anne-babalarına bu özverili destekleri için teşekkür ederim. Çocuklarımız toplum önünde kendini ifade edecekleri, kendilerine olan güvenlerini gösterecekleri, Türk kültüründen güzel örnekler sergileyecekleri bu etkinlikte sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduk. Öğrencilerimiz yıl boyunca çalıştılar çabaladılar, şimdi heyecanları doruk noktada, onlara en büyük destek sizlerin kuvvetli alkışları olacaktır. Çocuklarımız en aziz, en sevgili, en kıymetli varlıklarımız, bizim hayattaki zenginliğimizdir. Bu etkinliğimiz de bizleri yalnız bırakmadığınız için bütün katılımcılara teşekkür ederken iyi eğlenceler dilerim”dedi

8. sınıf Öğrencisi Ümmügülsüm Küpeli “Kırk Yaş” adlı şiirini, İngilizce Öğretmeni Önder Ünlü saz ekibi eşliğinde Bayram Işık birbirinden güzel türküler söyledi, 8. Sınıf korosu “Nemrudun Kızı ve Fesupanallah türkülerini söylediler. 5. sınıf öğrencileri “Gam Gam Style” gösterisini sundular, 8. sınıf öğrencisi Fikriye Asil Kalkan “Sakarya” şiirini okudu, Öğretmen Önder Ünlü saz ekibi eşliğinde Kübra Akdoğan, Merve Aykaç birbirinden güzel türküler söylediler, 8. sınıf Öğrencisi Beyza Çakır “Uyan Baba” adlı şiiri okudu, Öğretmen Önder Ünlü saz ekibi eşliğinde Bayram Işık, Merve Aykaç, Elanur Karacadağ birbirinden güzel türküler söylediler, 8. sınıf öğrencisi Ümmügülsüm Küpeli “Sol Yanım Acıyor Anne” şiirini okudu, Türkçe Öğretmeni Ayhan Özen ve 5. sınıf Öğrencilerinin hazırladığı Komşu Dedikodusu tiyatro gösterisini sundular. Kitap okuyan öğrenci velilerinden Türkçe Öğretmeni Enver Sağlamer tarafından sorulan 20 soruyu doğru bilerek dereceye giren Birinci Gülnaz Karakul, İkinci Safiye Verim, Üçüncü Emine Özlü ve Nuran Acar ödüllerini Okul Müdürü tarafından verildi. Öğretmen Önder Ünlü saz ekibi eşliğinde Öğrencilerden Seher Karacadağ, Çilem Altıntaş, Zahide Nur Bedir, Emel Yaman,Fadime Özçelik birbirinden güzel türküleri seslendirdiler, 5. sınıf öğrencilerinin “Oynak Lokantası” adlı tiyatro gösterisi, 6. sınıf öğrencisi Bayram Işık birbirinden güzel şarkı ve türküler söyledi. 8-B sınıf Öğrencisi Gamze Çığlı mezun olan öğrenciler adına çok güzel bir konuşma yaptı.

Sunucu öğrenciler ise şunları söylediler “ Buraya kadar gelip bizlerle bu mutlu günümüzü paylaştığınız için öğrenci arkadaşlarımız adına hepinize teşekkür ediyoruz diyerek program sona erdi.

Öğrencilerin sundukları şarkılar, türküler, tiyatrolar, gösteriler izleyiciler tarafından tam not aldı ve ayakta alkışlandılar. Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Yunus Emre Okulu İdarecilerini, Öğretmenlerini ve Öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.