Konya ve Çorum bölgesinde 18 Halk Eğitim Merkezinin konsorsiyumu ile gerçekleşen “Yetişkin Eğitimciler AB Yolunda “ isimli projede 54 yetişkin eğitim personelinin 14 günlük hareketliliklerle Avrupa’nın 4 farklı ülkesinde genel olarak yetişkin eğitim yöntemleri hakkında eğitim almaları hedeflenmiştir.

Karapınar Halk Eğitim Merkezide bu proje ile İspanya ülkesinde 3 katılımcı ile gerçekleştireceği eğitim ve sosyo-kültürel etkinlikleri ile yetişkin eğitiminde doğrudan rol alan personellerin alana ilişkin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini AB standartlarına eriştirmeyi amaçlamaktadır. Hareketlilik süresince AB’deki meslektaşları ile bu alanda etkileşimler gerçekleştirecek olan katılımcıların mesleki tecrübenin yanı sıra sosyokültürel anlamda AB vatandaşlığını ve kültürünün yakından tanımaları ve yabancı dil konusundaki yetkinliklerini artırmaları da sağlanmış olacaklardır.

 Karapınar Halk Eğitim Müdürü Ahmet Aydınbelge desteklenmeye değer görülen projeyle  ilgili, “ERASMUS+ KA1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Programı sayesinde gerçekleşen AB projesi ile kurumsal anlamda AB ile bir bağıntı sağlayan projemiz uluslararasılaşma bağlamında merkezimizin önemli kilometre taşlarında olmuştur. Söz konusu projenin yazımında ve yönetiminde önemli katkıları bulunan tüm çalışanlarımıza ve Türkiye Ulusal Ajans çalışanlarına Teşekkürü bir borç biliriz” dedi.