Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Belediye Başkan Yardımcısı ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve öğretmenleri karşılayarak hoş geldiniz dedikten sonra Belediye Meclisi toplantı salonunda bir araya geldiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç “ Uyum Semineri kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Başkan Yrd. Emre Özsoy’u ziyaret etmeyi de uygun bulduk. Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakan Yrd. Orhan Erdem, Konya Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Teşkilatının gayretleri ile113 öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini ve ilçemize öğretmen atamalarında ve eğitime verdikleri katkılardan dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum diyen Sağdıç, Saygıdeğer öğretmenler hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sizler eğitim ailemize katıldınız. Aramıza hoş geldiniz. Sizleri bu vesileyle tebrik ediyorum, yeni görevinizde başarılar diliyorum hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunan Sağdıç,  Türk eğitiminin kalitesini geliştirmek istiyorsak,  ele ele verip çok çalışmalıyız” dedi. 

Belediye Başkanı Mehmet Yaka Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ 2014–2015 Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olması dilekleri ile söze başlayan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, yeni öğretmenlere, Karapınar’a atandıkları için çok şanslı olduklarını ve bu atamaların gerçekleşmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami sağdıç, Ak Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan ve Milletvekilleri ile beraber canla başla mücadele ettiklerini, eğitime katkı vermeye devam edeceklerini söyleyen Yaka, eğitim camiası neferleri olarak gönlünüzden geçen mesleği elde ettiniz. Vatanımıza, Milletimize ve Öğrencilerimize faydalı olacağınıza yürekten inanıyorum. Önceliklerimiz arasında İlçemizin her yönden kalkınması için çalışıyoruz. Bunun içerisinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi yolunda gayretlerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Son 10 yılın en az öğretmen açığı ile eğitim öğretime başlanması sevindirici durumdur. Eğitimin en üst seviyelerde olması için hep beraber daha çok çalışacağız. 10–15 yıl öncesi Karapınar’da kiralık ve kaloriferli mesken bulmak çok zordu. Karapınar her geçen gün tarım ve hayvancılık, sanayi alanında, toplu konut alanında gelişip büyüyor. 5 yıl oldu kanalizasyona kavuşalı, Karapınar tarihi, coğrafi yapısı, sosyal ve kültürel bakımından, enerji üssü olma yolunda adından söz ettiren bir ilçe konumundadır. Deprem riski olmayan bir ilçe olup, Sizler rahat bir ortamda öğretmenlik yapacaksınız. Halkımızın, esnaflarımızın her zaman sizlere yardımcı ve destekçi olacağına inanıyor ve Karapınar’a tekrar hoş geldiniz diyen Yaka, bir müddet öğretmenlerle sohbet ederek sorularını cevaplandırdı.

Öğretmenler, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve ekibinin kendilerine gösterdikleri ilgiden ve Karapınar halkının kendilerine çok samimi davranarak yardımcı olduğunu ve Karapınar’a ve insanlarına çok çabuk ısındıklarını ve ilgi ve alakalarından memnun olduklarını belirttiler.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Öğretmenlere tatlı ve çay ikramında bulundu.