İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan’ın önderliğinde, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan’ın rehberliğinde Belediye Başkanlığından temin edilen otobüsle Obruklar, Meke gölü, Acıgöl, Erozyon önleme sahası ve diğer yerler gezdirilerek ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili katılımcılara Nizamettin Tezcan ve Musa Ceyhan tarafından Obruklar, Meke ve Acıgöl ve Erozyon önleme sahası ile ilgili geniş bilgiler verildi.

Geziye katılan Aday Öğretmenlerden Uğur Göktaş, Baki Deniz, Ercan Yandımoğlu, Rabia Karayumak, Berna Güvenilir, Canan Keleş, Cahide Ayhan, Ayşe Nafize Bilir şunları söylediler.

Karapınar ilçesine öğretmen olarak atanmalarından bu yana İlçenin İdarecilerinden, esnaflarından ve vatandaşlarından sıcak ilgi ve alaka gördük. İnsanları çok sıcakkanlı. Bizlere  yardımcı olmalarından dolayı ilçede yabancılık çekmediğimiz gibi, ilçeye hemen ısındık. Karapınar’ı çok sevdik.  Ayrıca İlçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile Erozyon önleme sahasını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan öncülüğünde gezdirilerek bu doğal güzellikleri ve erozyon önleme sahasını yerinde görme imkânımız oldu ve bu güzellikler ile ilgili Şube Müdürümüz Nizamettin Tezcan ve TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan geniş şekilde bilgiler verdiler. İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezmekten ve verilen bilgilerden son derece memnun olduklarını, kendilerinin de görevleri esnasında çevre ve ağaç sevgisinin yaygınlaşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve öğrencilerinin de çevresini tanımaları yolunda gayret göstereceklerini ifade ederek, İlçenin tanıtılması için otobüs veren Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, kendilerine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan ve Musa Ceyhan’a teşekkür ediyoruz”dediler