Kapanış ve Ödül Programına Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Uygun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öz, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Mal Müdürü Zeki Kapdan, Hastane Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Babur, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Aydınbelge, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ünal Cesur, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, KİGAL Türk Dili Edebiyat Öğretmeni İbrahim Önal sunuculuğunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasıyla başladı. Projenin bu seneki etkinlik görüntülerinden oluşan video katılımcılara izlettirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.” Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde bugünümüzü dünden, yarınımızı bugünden daha ileriye taşımak adına en doğru yolun bireylerden başlanması düşüncesiyle 7’den 70’e okuyan ve okumayı kültür haline getiren Karapınar için “Vizyon 2023 Karapınar” isimli projemizin 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış ve Ödül Programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Vizyon 2023 Kitapla Yeşeren Karapınar isimli projemize katkı sunan ve emeği geçen öğrencilerimizi, Öğretmenlerimizi, Okul İdarecilerini, Bu projede yer alan Komisyon Üyelerimize, Projemizin yürütülmesinde her zaman yanımızda yer alan, maddi ve manevi katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında, Şu Mübarek Ramazan ayında sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Ramazan ayınızı tebrik eder, Diyarbakır Lice’de ve Şırnak’ta Şehit olan Askerlerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine sabrı cemil niyaz eder ülkemizin başı sağolsun diyen Yaka, Vizyon 2023 Kitapla Yeşeren Karapınar isimli projeye emeği geçen Öğrenci, Öğretmen, Okul Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyor, ve bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Fiziki Belediyeciliğin yanında Sosyal ve Kültürel Belediyeciliğe de ağırlık vererek Eğitim ve Öğretimle ilgili bütün çalışmalara destek verdik vermeye de devam edeceğiz. İlçemiz her alanda gelişmekte ve yıldızı parlayan bir ilçe konumuna gelmesi yolunda bizlerde elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Bu projede görev alanlara ve emeği geçenleri bir kez daha kutlar böylesine faydalı projelerin devamını dilerken hepinize saygılar ve sevgilerimi sunarım”dedi.

Son olarak ödül törenine geçildi, Resim, Şiir, Kompozisyon, Çanakkale’ye Mektup,Kısa Film, Kitap Okuma, Satranç oyunu gibi yarışmalarda ve ayrıca TEOG’da Türkiye birincisi olan Öğrencilere, Vizyon 2023 Karapınar projesi kapsamında yıl içerisinde yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı proje komisyon Üyelerine, yine yıl içerisinde projeye yapmış olduğu katkılarından dolayı Öğretmenlere, Vizyon 2023 Karapınar projesinin ana sponsoru ve Eğitim ve Öğretimin büyük bir destekçisi olan Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ödülleri ve plaketleri Garnizon Komutanı,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, Hastane Başhekimi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü,Mal Müdürü ve diğer yetkililer tarafından ödülleri verilerek toplu olarak hatıra fotoğrafları çekildi ve program başarılı bir şekilde sona erdi.