Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kendi okulu bünyesinde hazırlamış olduğu “Veli Akademisi” veli eğitim programı öğrenci velileri tarafından büyük ilgi görüyor…
Veli  Akademisi  programında öğrenci velileri bir haftalık eğitimden geçiriliyor. Bu programda öğrenci velilerine; “Eşler Arasında Sağlıklı İlişkiler, Anne Baba ve Çocuklar Arasında Sağlıklı İlişkiler, Okul Başarısı…” konularında eğitim veriliyor. Bu haftaki eğitim programına babaların ilgisi çok yoğun oldu. Babalara yönelik destek programının eğitimciliğini okul öğretmenlerinden Nihat BAŞBUĞU yaptı. Eğitim sonunda da öğrenci velilerine “Veli Akademisi” mezuniyet belgesi verildi.
Eğitimin son günündeki programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ de katıldı. Eğitim sonunda bir konuşma yapan Bahri KİNİ; çok zor bir dönemden geçtiğimizi, baba olarak bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü, çocukların okul başarısında onlarla ilişkilerimizin sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Bahri KİNİ bu tür eğitimlerin gerek aile içi ilişkilerimize ve çocuğumuzun başarısına olumlu katkı sağlayacağını söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU da konuşmasında, okulun en önemli amaçlarından birinin “topluma iyi insan yetiştirmek” olduğunu, bu nedenle okul ve aile işbirliği sayesinde çocuklarımıza olumlu davranışların daha kolay kazandırılacağını, “Veli Akademisi”  eğitim programlarımızla da gerek eşlerimizle ve çocuklarımızla ilişkilerimizin daha kaliteli olacağını ve çocuğumuzun başarısına da olumlu katkı sağlayacağını söyledi.
Öğrenci velilerine “Veli Akademisi” katılım belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ tarafından verildi. Katılım belgeleri verilirken öğrenci velileri de “Veli Akademisi”nden mezuniyet sevincini yaşadılar.
Öğrenci velileri de program süresince hiç sıkılmadıklarını, daha önce önemsemedikleri ancak eğitim sırasında çok şeyi fark ettiklerini, elde ettikleri bilgilerin aile içi ilişkiler açısından çok önemli olduğunu, ayrıca böyle bir programın kendi okullarında uygulanmasından dolayı kendilerini çok şanslı hissettiklerini söylediler. Ayrıca bu “Veli Akademisi” eğitiminin hazırlanmasında katkısı olan Okul Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, Müdür Yardımcısı Erdem BÜYÜKKARAKURT’a ve programın eğitimciliğini yapan Nihat BAŞBUĞU’ya ve katılımlarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ’ ye de teşekkür ettiklerini söylediler.