Öğrenciler müze görevlisi Hasan TAŞKIN ’dan müze hakkında bilgi aldı.
              Minik öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gezi programında, Okul Müdürü Ramazan GÜMÜŞSOY  müze gezisi ile öğrencilerimizin tarih, kültür ve sanat eserleri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimi için farklı gezi programları düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Müze gezisinin akabinde öğrencileri ilçe kütüphanesini de ziyaret etmeyi unutmadı.

Konya-Karapınar Valide Sultan Müzesi:

Karapınar’da  Mimar Sinan Eserleri arasında gösterilen Valide Sultan Hamamı, 16. yüzyılla tarihlendirilmekle birlikte Sultan II. Selim Külliyesi ile aynı dönemde inşa edilmiştir

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ın 16. yüzyılda Konya'nın Karapınar ilçesinde yaptırdığı tarihi Valide Sultan Hamamı, atıl durumdan kurtarılarak bir müzeye dönüştürüldü.

Yüzyıllardır ayakta kalan, 1970'li yıllara kadar gelin ve damatlar için "güveyi (damat) başı yıkama" geleneğinin de mekanı olarak kullanılan hamam, aynı dönemde yaptırılan Sultan Selim Camii ve Kervansarayı ile yıllara meydan okuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildikten sonra Karapınar Belediyesine devredilen Valide Sultan Hamamı, Osmanlı Dönemine ait ev eşyasından tarım aletlerine kadar yaklaşık 500 tarihi eserin sergilendiği bir müze haline getirildi.

16. yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapılan cami, kervansaray ve hamamın yüzyıllardır ayakta durarak bugünlere kadar geldiği, 2007 yılında restore edilerek belediyeye devredilmiştir.