Verilen 6 seanslık seminerin birisinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç şunları söyledi." 56 okulumuzda 700 öğretmen ve 12000 öğrencimizle ilçemizin büyük bir çoğunluğuna hitap ediyoruz. Öğrencilerimizi kaybetmek gibi bir lüksümüz yoktur. Eğitim bir terbiye sürecidir. Bizler öğrencilerimizi en iyi ve ahlaklı bir şekilde topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın anne ve babalar tarafından da gösterilmesiyle okul, aile, veli üçgeniyle eğitim düzeyini en üst seviyelere çıkartacağız. Bilinçli anne ve baba olmakta büyük faydalar vardır. Onlar için fedakârlıklarımıza devam edelim ve onlar için ne yapsak azdır."dedi
İlçe Milli eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ında katıldığı seminerlerde Psikolog Şenol, Teknolojiyle iç içe yaşayan genç beyinlerin, hem ders çalışırken hem de diğer zamanlarda teknolojiyi çok aşırı kullandıklarını, cep telefonlarının ellerinden düşmediğini, televizyon ve bilgisayarların karşısından saatlerce kalkmadıklarını dile getiren Şenol, "bunun ne kadar yanlış olduğunu yavrularımıza anlatmak zorundayız" dedi.
Çocuklarımızı kaybediyoruz diyen Psikolog Şenol, Çocuklarımızı kaybettiğimiz gibi aile olmanın bilincini de kaybediyoruz diyerek şunları ifade etti:
"Geçmişte yaşanan örf ve değerlerimiz birer birer kayboluyor. Herkes bundan şikâyetçi ama çok az insan bunları yaşatmak için çaba sarf ediyor. Çocuklarımız toplumsal kurallardan, adab-ı muaşeretten gittikçe uzaklaşıyor. Akraba bağları azaldıkça aile bağları da azalıyor. Kişiler kendi öz kardeşlerinden bile uzak durmayı tercih edebiliyor. Gerçi aile büyükleri kendi aralarında anlaşamıyor ki çocuklar anlaşabilsin. Çocuklar kendi aralarında bile uzun süreli uyum gösteremiyorlar. Hayatları siyahla beyaz arasında. Bizler birey olmanın ağırlığını taşıyamadığımız için aile olmanın sorumluluğunu da taşıyamıyoruz. Devlet İstatistik Enstitüsünün yılık raporlarına göre evlilik her yıl daha çabuk çatırdıyor, boşanmalar gittikçe artıyor. Bireysel sorunlarımız ve streslerimiz evliliğimiz doğrudan etkilemeye başladı. Kişisel problemler şahısları çoktan aştı ve ailelere kadar ulaştı. Aile olmak, olabilmek ve bir aileye sahip olmak dünyadaki en büyük lütuf ve nimettir. Hele anne ve baba olabilmek her şeyden güzeldir"
Uzman Psikolog Özkan Şenol, ilçe merkezinde görev yapan öğretmenlere sınıf yönetimi, disiplin yöntemleri, sınıf içi iletişim ve rehberlik, zor ve problemli çocuklarla başa çıkma, çocuklarda özgüven geliştirme çalışmaları, sorun çözme becerisi, motive etme becerisi, çocuk-ergen psikolojisi konuları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Uzman Psikolog Özkan Şenol'un seminerlerindeki sahne performansı, izleyenlerle kurduğu iletişim, esprili anlatımı öğretmenlerin, velilerin büyük beğenisini kazandı. Dinlemeye gelenler başka bir seansa daha gelip Uzman Psikolog Özkan Şenol'u dinledi ve katılımcılar semineri düzenleyen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami sağdıç tarafından, Psikolog Özkan Şenol'a Karapınar hatırası olarak hediye verildi.