Bilim Fuarının açılışına, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ,  Daire Amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Şube Müdürleri,  Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Ortaokuluna ait sosyal faaliyetler salonunda öğrenciler tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan bilimsel buluşla hem takdir edildi hem der ilgi ile takip edildi. Öğrenciler buluşları hakkında katılımcılara ve TÜBİTAK Bilim Fuarını gezen vatandaşlara projeleri ve icatları hakkında geniş bilgiler verdiler. Ayrıca öğrenciler tarafından suluboya, karakalem ile yapılan çeşitli resimlerde sergisi de yer aldı.

Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Bilim Fuarında görücüye çıkan projelerin isimleri şunlardır;

Proje Yürütücüsü Öğretmen  Döndü Kestek Küçük ve diğer öğretmenlerin öncülüğünde öğrenciler tarafından yapılan buluşlardar, Su Altı Robotu, Sersörlü Garaj, Güneş Panelli Mangal, Yapışkanlı Pano, Pratik Mutfak Dolabı, Sansörlü Fırın, Dokunarak Görebilirim, Portatif Askı, Engelli Bireylere Avize, Ütülü Dolap, Isı Sersörlü Merdiven, Çocuklara Özel Zarf, Termostatlı Ev, Sersörlü Saat, Akıllı Pusula Düzeneği, Dönen Dolap, Ekolojik Ev, Dönen Otopark, Bak Öğren Tanı, Fişmatik, Düzen Kuşağı, Küresel Isınma, Pratik Askı, Sersörlü Klozet, Newton Renk Çarkı İle Beyaz Işık Oluşumu, Meke Gölü İlk ve Son Hali, Yağış Türleri, Bölgeleri Tanıtalım projeleridir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.