TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Malmüdürü Zeki Kabdan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Yöneticileri, öğrenci velileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencilerinin folklor gösterilerinden sonra, Bilim Fuarı açılışından önce Okul Müdürü Süleyman Karadeniz yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bilim Fuarı açılışına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okulumuz öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ikincisini hazırlamış bulunmaktayız. Öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle, öğrencilerimizin Fen Bilimleri 23, Matematik 31,, İngilizce 10,, Teknoloji tasarım 11, Türçe 7 proje olmak üzere alanlarında toplam 82 projeden oluşmaktadır.

Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim Fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Sevgili öğrenciler, Biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllırda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi

Katılımcılar ile birlikte Bilim Fuarı açılışı yapıldı ve projeler gezilerek öğrencilerden bilgiler alındı ve öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edildiler. Bilim fuarına katılan öğrencilerin projeleri katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.