Hafta boyunca okullarda, görsel ve yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatılır. Bu konuya halkın dikkati çekilir. Kütüphaneler hakkında bilgi verilir. Haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.
Bu amaçla okullarda Milli Eğitim Bakanlığınca, Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurulması tavsiye edilmiştir. Kütüphanenin açılışına İlçe Kaymakamı Ramazan YILDIRIM, Belediye Başkanı Mehmet YAKA ve Eşleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ, Şube Müdürü Ünal CESUR, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, Veliler katıldı. Kütüphanenin açılışında kurdeleyi 3. Sınıf Öğrencileri Zeynep Reyyan SÖZEN, Meryemce Begüm ZENGİN, Kaan YILDIRIM, Yiğit YAZGAN, Tuğba AKDOĞAN ve Melih YAVAŞ keserek gerçekleştirdiler. Kütüphanenin açılışı ile ilgili duygularını belirten öğrenciler oldukça mutluydular.
Bu bağlamda TOKİ Yavuz Selim İlk/Ortaokul Okul-Aile Birlik Başkanları Bünyamin TARTAN, Fikret AKGÜN, Okul-Aile Birlik Üyesi Aysel YILDIRIM öncülüğünde Okul İdaresi ve Öğretmenleri ile birlikte böyle bir kütüphane kurulması için çalışma başlatılmış. Okul Müdürü Süleyman KARADENİZ, bu çalışma sonucunda Kütüphanenin kurulmasında TOKİ Yavuz Selim İlk/Ortaokul olarak bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet YAKA Bey'e, Gündoğdu Orman Ürünleri Ahmet GÜNDOĞDU, Yuvakur Ticaret Mustafa ÇEVİK, Kilim Mobilya Nadi TARTAN ve Mehmet TARTAN' a teşekkür ederiz, dedi. Yardımlarda bulunan Ahmet GÜNDOĞDU adına eşi ve oğlu Mahir GÜNDOĞDU'ya plaketlerini İlçe Kaymakamımız Ramazan YILDIRIM, Nadi TARTAN'a plaketlerini Karapınar Belediye Başkanımız Mehmet YAKA, Mehmet TARTAN'a plaketini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ verdiler.