Kütüphane açılışına, Kaymakam Mustafa Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Okulların Müdürleri, Karapınar Ticaret Borsası Başkan V. Ahmet Ulusoy, Ticaret Borsası eski başkanlarından Mehmet Pirencioğlu, Kurum amirleri, kuruluş başkanları, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Sınıf Öğretmeni Emel Başbuğ’un sunuculuğunda yapılan programda, Okul Müdürü Yusuf Güven yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” Bugün burada okulumuz kütüphanesinin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bize ışık, yol gösteren, mutlu günler müjdeleyen, cehaleti yok eden kütüphanemizin açılışı için hepiniz hoş geldiniz.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi Ekip 42 kapsamında okul olarak, bizlere eğitimde kaliteyi artırmak için okulumuz öğretmenleri, müdür yardımcımız Mustafa bey ile ortak bir anlayışla bir kütüphane oluşturmaya karar verdik. Hazırladığımız Z kütüphane tasarımını Oruç Tarımdan Hamza Ali Oruç beye sunduk. Kendisi de daha öncesinde Okul Aile Birliği Başkanlığını yaptığı okulumuzun böyle bir kütüphaneye kavuşmasını desteklediğini belirtince ortaya bu eser çıktı. Umarım bu tür destekler diğer özel kuruluşlara da örneklik teşkil eder. Verdiği bu anlamlı destek için Hamza Ali Oruç’a ve katılımlarınız için sizlere teşekkürlerimi iletiyor, saygılar sunuyorum.”dedi

1/A sınıfından Merve Ayaz adlı öğrenci “Kitap Sevgisi” şiirini okudu. 1/B sınıfından Rafet Mert adlı öğrenci “Kütüphanem” adlı şiirini okudu. Okul öğrencilerinden oluşan ekip halk oyunu gösterisini sundular.

Kütüphanenin yapılmasında emeği geçen Oruç Tarım, Hamza Ali Oruç’a plaketi Kaymakam Mustafa Karaca tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

Protokol tarafından kütüphane açılışı yapıldı ve misafirlere pasta ve çay, meşrubat ikram edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.