Kutlama programına; Kaymakam Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkan Yrd. Halil AKER, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa UYSAL, MHP İlçe Başkanı Ercan ALP, İlçe Jandarma Komutan V. Zeki SEÇER, Hastane Başhekim V. İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Akif AKYURT, Kuruluş Başkanları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fazlı CANKAYA, İbrahim ÖNAL, Adalet Mah. Muhtarı Şener ÇAKAL, Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Fatih Ocakçı ve diğer Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Öğrenci Velileri ile Basın Mensupları Katıldı.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı; Ticaret Borsası İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hatice ATİK sunuculuğunda Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa UYSAL, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında” Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk günlerinde, İlköğretim Haftası Kutlama programında siz değerli misafirlerimizle, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyor; 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim camiasına, siz değerli velilerimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimin millet hayatındaki yeri, inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin aziz evlatları, sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaklardır.

Saygı değer Misafirler 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 670 Öğretmenimiz ve 10.900 öğrencimizle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız diyen UYSAL, öğrencilere ve öğretmenlere hitaben konuşmalarının ardından öğrenci velilerine seslenerek şunları söyledi, Değerli veliler, sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyoruz. Şimdiden maddi manevi yardım, ilgi ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz adına başarı ve mutluluklar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor; Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, siz değerli misafirlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor. Başarılar diliyorum.”dedi

Ticaret Borsası İlkokulu’nun 3/A sınıfı öğrencilerinden Raziye Nur ÜMİT (İlköğretim Haftası) adlı şiirini okudu, 4/B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Koro çalışmasını sergilediler, 4/B sınıfı öğrencilerinden Sude Naz ALTAŞ (Okulumuz) adlı şiirini okudu. 4/A sınıfı öğrencilerinden Şebnem DAĞ (İlköğretim Haftası) adlı şiirini okudu ardından 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine (Okula Hoş Geldiniz) çiçeğini sunarak birbirlerini tebrik ettiler. 3/B sınıfı öğrencilerinden Elif ÇAKAL (Okulum) adlı şiirini okuduktan sonra Ticaret Borsası İlkokulu Öğrencilerinin hazırlamış oldukları (Halk Oyunları) gösterilerini sundular, katılımcılar, öğrenciler ile birlikte okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler, misafirlere ikramların ardından kutlama programı başarılı bir şekilde sona erdi.