Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Okul Müdürü Yurdaer Tezcan öğrenci velilerine faydalı bilgiler vererek şunları söyledi, “Okul öncesi dönemde öğrencilerin uyması gereken kurallardan çok, öğrenci velilerinin dikkat etmesi gereken kurallar önemlidir. Öğrencilerimizin iyi alışkanlıklar kazanması için önerilerimizin dikkate alınması ve uygulanması okulumuzun düzenine büyük katkı sağlayacaktır diyerek öğrenci velilerine yönelik olarak isteklerini sıraladı. Buna göre;

1-Öğrenciler eğitim saatleri içerisinde okuldan alınmamalı, olası özel durumlarda ise okula önceden haber verilmesi gerekir.

2- Servissiz öğrencilerimizin de en geç 08.30’da okulda bulunmaları gerekmektedir. Gerekli durumlarda servis değişikliği talebi olduğu takdirde bu isteğin gün içerisinde saat 13.00’e kadar dilekçe veya faksla bildirilmesi gerekmektedir.

3-Telefon ve adres değişikliklerinin zamanında okulumuza yazılı olarak bildirilmesi,

4-Öğrencilerin anne baba dışında herhangi biri tarafından okuldan alınacaksa, okula önceden yazılı olarak bilgi verilmesi gerekir. Okulun bilgisi dışında anne babadan başka kimseye öğrenci teslim edilmez. Öğrenciyi almaya gelen kişinin kimliği kontrol edilir.

5-Bulaşıcı ve ateşli hastalık durumlarında öğrenciler okula göndermemeniz öğrencinin kendi sağlığı ve okulun genel sağlığı için önemlidir. Konu ile ilgili olarak Müdür Yardımcısı veya okulun sağlık birimi bilgilendirilmelidir.

6-Öğrenciler okulda ve servis araçlarında yanlarında yiyecek ve içecek bulundurmaları ve yemeleri uygun değildir.

7-Okula gelirken zarar görebilecek eşya ya da aksesuarlar takılmamalı ve gönderilmemelidir.

8-Sınıflar ve koridorlar öğrencilerimize ait mekânlardır. Bu mekânlarda bulunmak için ısrarcı olmamaya özen göstermek gerekir.

9-Öğrencilerimizin yedek kıyafetleri (İç çamaşır, çorap, dış kıyafet) okulun açıldığı ilk hafta sınıf öğretmenlerine teslim edilmelidir.

10-Öğrencilerimizle gönderdiğimiz duyurular, öneriler, ödevler özenle okunmalı ve gerçekleştirilmesi için öğrencimiz desteklenmelidir.

11-Öğrencilerimizin ilaç kullanması gerektiğinde ilaç ikiye bölünerek okula gönderilecek ilacın üzerine öğrencinin adı ve soyadı, ilacın içirilme saati ve en son kullanılacağı tarih yazılarak okul revirine bırakılmalıdır.

12-Yıl içinde yapılacak olan gezilerimiz için sizlerle veli izin dilekçesi gönderilecektir. İzin dilekçesini imzalayarak öğretmenlerimize göndermeniz gerekmektedir. Eğer herhangi bir nedenle geziye katılamayacaksa o gün öğrencimizin okula gelmemesi gerekmektedir.

13-Öğrencilerimiz adına daha sağlıklı ve etkili veli görüşmesi yapmak istiyorsak veli görüşmesi günlerini ve veli paylaşım toplantılarını değerlendirmeniz gerekmektedir. Ayaküstü yapılan veli-öğretmen görüşmelerinin yapılmaması gerekmektedir.

14-Gün içinde yapılacak olan telefon görüşmeleri, acil durumlar, bilgilendirme mesajları ilgili Müdür Yardımcısı aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Diyen Sultaniye Anaokulu Müdürü Yurdaer Tezcan sözlerine devamla sayın veliler, Çocuklarımızın sağlık ve mutlulukla gelişimlerini sürdürmeleri için hep birlikte çaba gösterilmesi gerektiğini, Öğretmenlerimiz sınıflarda öğrencilerle birlikte olduğu saatlerde bu ihtiyaca cevap vermeyebilirler. Öğrencilerimize yararlı olabilmek için siz sayın velilerimizin desteğini son derece önemli buluyoruz. Yapacağınız katkılar ve güveniniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum”dedi

Yeşilpınar Gazetesi olarak Öğrenci velileriyle yaptığım görüşmede ise öğrenci velileri şunları söylediler, Sultaniye Anaokulunda yapılan bu veli toplantısının kendileri için çok yararlı geçtiğini ve ellerinden gelen maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.