Bu proje kapsamında trafik eğitiminin ilki Karapınar Sultaniye Anaokulun da, Anaokulu öğrencilerine verildi.
Programa Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkan Vekili Şenel Küçükdurmuş, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, J. Üçvş Mevlüt Kılınç, J. Üçvş Serkan Çetinbağ, Uz. J. V. Kad. Çvş İsmail Sırkıntı, Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Kurtay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trafik Büro Amiri ve Trafik Komiseri Özkan Şener, Komiser Hasan Erdoğan, Polis Memuru Recep Ünal, Sultaniye Anaokulu Müdiresi Berrin Başbuğu, öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Trafik Büro Amiri ve Trafik Komiseri Özkan Şener, Slâyt eşliğinde Sultaniye Anaokulu öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ve uyulması gereken trafik kuralları örnekler verilmek suretiyle anaokulu öğrencilerinin seviyelerine uygun olarak anlattı. Öğrencilere proje kapsamında trafik dedektifliği kimliği ile çeşitli hediyeler Kaymakam, Belediye Başkan Vekili, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve diğer katılımcılar tarafından dağıtılarak, Trafik Komiseri Özkan Şener eşliğinde trafik kurallarına uyma andı içildi.
İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer ise şunları söyledi, "Polis ve Jandarma bölgesindeki bütün ilkokul, anaokulu, anasınıflarında trafik eğitimlerimiz devam edecektir. Bu projenin ilkokul, anaokulu ve anasınıfı öğrencileri üzerinde etkisinin olacağına ve bilgi sahibi olacaklarına inanıyorum. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Çocuklara erken yaşlarda verilen trafik eğitimi ile trafik kazalarının en aza indirilerek insan hayatının toplum için çok önemli olduğunu" dile getirdi.
Daha sonra İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca ve beraberindeki heyet anaokulu sınıflarını gezdiler ve okul müdiresi Berrin Başbuğu'dan bilgiler aldılar.  Yine aynı heyet okulun bahçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından çini kursu atölyesini gezerek, usta öğreticisi Derya Koçaker'den bilgi aldılar. Sultaniye Anaokulu Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde katılımcılara pasta ve çay ikram edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.