S.Ü. Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 14.00’de okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet Töreni etkinliğine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Yüksek Okul Müdürü Öğr. Görevlisi Dr. Durmuş Ali Ceylan, Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Süleyman Soylu, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve temsilcileri Durmuş Üner, Doğan Yarımoğlu, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, S.Ü. Aydoğanlar MYO Öğretim görevlileri, Öğrenci velileri, misafirler ile basın mensupları katıldı.

MYO Öğrencilerinden Semanur Köşker sunuculuğunda başlayan programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerimizin aziz hatırası için bir dakikalık Saygı Duruşu ve Ardından İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Programa davet edilip, mazeretleri nedeniyle katılamayanların telgrafları okundu.

S.Ü. Aydoğanlar MYO 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Mezunları adına 24. Dönem okul birincilik nişanını, mezuniyet kütüğüne Veterinerlik Bölümü Öğrencisi Büşra Dönmez çaktı ve çok güzel anlam yüklü konuşmasını yaptı.

S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr.Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan yaptığı konuşmasında,” Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Selçuk Üniversitesi, başta öğrenci sayısı olmak üzere birçok açıdan Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisidir. Ulusal ve uluslararası yayınları, üretilen birbirinden özgün projeleri, bünyesinde gerçekleştirilen akademik, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonları, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızın uluslararası düzeydeki kuruluşlarca tescillenmiş eğitim ve öğretim kalitesi; üniversitemizin itibarının ve önderliğinin temelini oluşturmaktadır.Bünyesinde de 22 adet Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.  Bugün gururla belirtebilirim ki; 1993 yılında kurulan ve ilk defa 1993-1994 Öğretim yılında Süt ve Ürünleri Teknolojisi Proğramı ile sanayi sitesindeki bir binada eğitim-öğretim ve akademik faaliyetine başlayan Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulumuz, gerek Selçuk Üniversitesi içerisinde, gerekse diğer üniversiteler arasında fiziksel yapılanmasıyla, bilimiyle, öğretimiyle, laboratuarlarıyla, teknik donanımı ve donatılarıyla, ön plana çıkabilmiş ve bütün bu konulardaki faaliyetleri açısından, birçok başarılara imza atmış bir Meslek Yüksekokuludur.

Kuruluş aşamasında sadece Süt ve Ürünleri Teknolojisi Proğramı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan yüksekokulumuzda halen, mevcut 5 Bölüm içerisinde; Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi, Laborant ve Veteriner Sağlık ile Yerel Yönetimler N.Ö ve İ.Ö., Alternatif Enerji Kaynakları, Özel Güvenlik ve KorumaProğramları mevcuttur. Yüksekokulumuzda tamamı Yüksek lisanslı olmak üzere, 5 Öğretim Üyesi, 16 Öğretim Görevlisi, 5 Doktor bulunmaktadır.

Kontenjanlarının son yıllarda tamamına yakını dolan okulumuzda,396kız;  437 erkek olmak üzere toplam 833 öğrenci bulunmaktadır. Kurulduğu günden itibaren 3842mezun veren Yüksekokulumuz bu dönem itibari ile toplam 251 mezun verecektir.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelerek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren öğrencilerimizin Üniversitemizin kimliğine yakışır bir anlayışla, modern cihazlar ve uygulamalarla desteklenerek, son derece donanımlı, kaliteli bir eğitim alabilmeleri ve bu arada sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle, daima enerji dolu, dinamik ve canlı bir atmosferde olabilmeleri için, öğrencilerimizle el ele vererek çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Öğrencilerimizin sağlıklı, rahat, güvenli ve sosyal bir ortamda huzurlu bir eğitim süreci geçirebilmeleri için yüksekokulumuz personeli dışında Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, daire amirlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile de koordineli bir şekilde çalışmaktayız.”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında,” Karapınar’ın sosyal, ekonomik ve Kültürel yapısına S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO’lunun ve Öğrencilerinin büyük katkısı olduğunu ve öğrencileri Turizm elçisi olarak değerlendirdiğini söyleyen Başkan Yaka, Karapınar’ın tarım ve hayvancılığı, Enerji kaynakları konusunda misafirleri bilgilendirerek Karapınar’a hoş geldiniz dedi.

Mezun olan öğrencilere temsili diplomaları Protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kep Atma töreni ve Mezuniyet yemeğinden sonra Canlı Müzik eşliğinde mezun olan öğrenciler arkadaşları ile gönüllerince eğlenerek hoşça vakit geçirdiler.