1999 yılında Devlet Memurluğu sınavını kazanarak Niğde İli Ulukışla İlçesine 2001 yılında Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak atandı. Anadolu Üniversitesi Lisans tamamlama programından mezun olduktan sonra şef vekili olarak görev yaptı. 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müşavirliği olarak ataması yapıldı.
2009 yılında görev ve unvan değişikliği sınavı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müşavirliğinde şef olarak görevini sürdürmekte iken Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılında açılan Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü sınavından sonra 09.05.2014 tarihi itibari ile Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı.
Şube Müdürlüğüne yeni atanan Recep Ekinci, Ülkemizin ve Karapınar'ın eğitim-öğretim açısından en iyi yerlere gelmesi için çalışıp, bilgi birikimim gereği görevimi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum"dedi
Evli ve iki çocuk babası olan Recep Ekinci, Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Türk Halk Müziği Bölümü mezunudur.
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Karapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne yeni atanan Recep Ekinci'ye yeni görevinde sağlık sıhhat içerisinde üstün başarılar dileriz.