Tablet dağıtım töreni 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 11.00 da Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Törene Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker,İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürü Ahmet İçalan, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Hakkı Şenyurt ve Okul Müdürleri katıldılar.

Kaymakam Oğuz Cem Murat yaptığı konuşmasın da; “Geçen hafta ilçemizde bir takım eksiklikleri giderebilmek amacıyla aynı organizasyonu gerçekleştirmiştik. Bu organizasyonumuzda ikinci olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber gerçekleştirmiş olduğumuz bir organizasyon. Bugün bizim için mutlu, bizim için gurur verici bir gün. Gerçekten ilçemiz adına bizlere eğitimde dezavantajlığı noktasında bulunan öğrencilerimize bu tablet yardımını yapan STK Başkanlarımıza ve emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ekibi olmak üzere tüm bu noktada destek ve yardımlarda bulunan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ““Karapınar’ın Geleceğine Bir Tablet Bırak, Gönüller Kazan” adlı kampanyamızın ikinci etabını teşkil eden Sivil Toplum Kuruluşlarının tablet dağıtımını gerçekleştireceğiz. Buradan Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarına, Yönetimine ve burada katkıda bulunan üyelerine teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin bilinmesi yolunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlerimizden destek alarak bu tabletlerin dağıtımı en ihtiyaçlı öğrencilere verilmek üzere okul müdürlerimize teslim ediyoruz. Tablet yardımını yapan STK Başkanlarımıza ve emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ekibi olmak üzere tüm bu noktada destek ve yardımlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, “İlçemizde başlatmış olduğumuz “Karapınar’ın Geleceğine Bir Tablet Bırak, Gönüller Kazan” adlı kampanyamıza desteklerini veren ilçemiz Sivil Toplum Kuruluş Başkanlıklarının katkılarıyla alınan tabletler bugün ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu vesile ile her daim bizleri yalnız bırakmayan ilçe eğitimine ve öğrencilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, STK Başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tabletler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kaymakam, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve STK Başkanları tarafından okul müdürlerine teslim edildi.

Program sonunda Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarına Kaymakam, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı tarafından plaket takdim edildi.